Vaterpolisti Srbije nastavili su da dižu formu i plasirali su se u finale Olimpijskih igara, impresivnom pobjedom nad Italijom.

vaterpolisti srbije

'Delfini' su odigrali fantastičan meč protiv Italijana i do borbe za zlatnu medalju stigli rezultatom 10:8.

Izabranici Dejana Savića obezbijedili su šestu medalju za Srbiju u Riju, a protivnik u finalu, u kojem će ova generacija imati priliku da kompletira sve, biće selekcija Hrvatske.

Srbija je fantastično otvorila duel koji je riješen u prvih desetak minuta – odbrana je fantastično funkcionisala, a napad je konačno proradio. Seriju golova otvorio je Andrija Prlainović, nastavili su i ostali, da bi sredinom druge dionice bilo 6:2.

Italijani su u finišu smanjili i na odmor otišli sa minusom od četiri gola, ali su naši igrači zatvorili sve prolaze u trećoj četvrtini i rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji u našem timu bili su Andrija Prlainović, Slobodan Nikić i Filip Filipović sa po dva gola, koliko su na drugoj strani postigli Veloto, Galo i Prešuto. Od naših igrača po jednom su se upisali Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Posle veoma lošeg početka na olimpijskom turniru, selektor Savić je odlično tempirao formu, pošto Srbija igra sve bolje iz meča u meč. Proradio je i golman Branislav Mitrović koji je bio ubjedljivo najslabija karika u Riju, pa su sve ostale kockice došle na svoje mjesto.

Ostao je još jedan korak ka konačnom priznanju najboljeg vaterpolo tima svih vremena, korak koji naša zemlja čeka od kada je počela da se takmiči na Igrama, onaj najteži.

Protivnik u finalu biće Hrvatska koja brani olimpijsko zlato – 'Vatreni' su u balkanskom derbiju lako izašli na kraj sa Crnom Gorom, rezultatom 12:8.

Meč za najsjajnije odličje na programu je u subotu od 22.50 po našem vremenu.