Najljepše sportske, a samim tim i fudbalske priče, nekako uvijek krenu iz drugarskih razgovora.

vidovdanski turnir polufinala

Priča vezana za prvi Vidovdanski turnir u malom fudbalu koji je održan na terenu u naselju Tini počela je dogovorom braće Sava i Srđana Andrića, Miljana Rikala, Dražena Vujovića i drugih mladića iz naselja Tini.

Odluka da se napravi turnir za mlade fudbalere pokazala se kao pun pogodak, više stotina gledalaca koji su prisustvovali polufinalnim i finalnim mečevima potvrda je da su napravili pun pogodak.

Najuspješnija na turniru bila je ekipa "Zabavnog salona Nađa" koja je u finalu u uzbudljivoj završnici savladala "Centar" sa 6:3. Golove su postigli Vuković i Burani po tri za pobjedničku, a Kovačević dva i Kraljević jedan za poraženu ekipu.

Pobjednici, izuzetno raspoloženi i veseli, a poraženi ne pretjerano tužni - najljepši epilog finala. U utakmici za treće mjesto "Hrupjela 2" su sa 3:1 pobijedila "Hrupjela". Strijelci Ratković, Šišković i Anđelić za pobjedničku, a Šupić za poraženu ekipu.
Organizatori su obezbijedili pehare za najperspektivniju ekipu. To je Tina "Grga" koja će dogodine biti i te kako ravnopravan rival.

Najperspektivniji igrač je bio Igor Miljković, član "Hrupjela", najbolji golman je Marko Miljković iz iste ekipe, a laskavu titulu najboljeg igrača dobio je Marko Vuković, član pobjedničke ekipe.

Pehare najuspješnijim dodijelili su bivši i sadašnji fudbaleri "Leotara" koji su svoju karijeru počinjali upravo na ovakvim turnirima, Srđan i Savo Andrić, Rade Vukasović ali i rukovodilac Omladinske škole FK "Leotar" Oleg Ćurić koji je imao i te kako šta da vidi. "Moje srce je prepuno. Odličan turnir je bio, djeca su sretna, vidjeli smo dosta talenata, ali što je najvažnije ovaj teren služi svojoj namjeni. Fudbal se vratio na Tinu, i vjerujemo da će svakog dana i svake večeri biti isto. Imamo ideje kako da turnir dogodine unaprijedimo i proširimo, ali idemo korak po korak", kaže Savo Andrić, jedan od inicijatora turnira.

Organizatori kažu da veliku zahvalnost duguju sponzorima: Hidroelektranama na Trebišnjici, d.o.o. "Termomont" Trebinje, d.o.o. "Grga" Trebinje, Frizerski salon "Paža", advokat Mira Vučinić, Mjenjačnica "Nebac", Zlatara "Rubin", Kafe bar "Tini" i Kladionice "Astra sports bet".

Medijski sponzor bio je portal TrebinjeLive.info.

Mjesta za unapređenje turnira svakako ima, lijepo bi bilo kada bi fudbalski teren u naselju Tini dobio makar mini tribine, kada bi bilo kvalitetnije osvjetljenje, kada bi....

Ali agilni momci sa Tine pokazali su da se uz dobro drugarstvo, lijepu atmosferu, jedinstvo u ostvarivanju cilja može učiniti zaista mnogo.

Lijepa sportska priča, nema šta... Momci, duboki naklon!

vidovdanski turnir finale Marko Miljković - najbolji golman turnira

vidovdanski turnir finale Igor Miljković - najperspektivniji igrač turnira

vidovdanski turnir finale Marko Vuković - najbolji igrač turnira