U galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba radova studenata master studija Akademije likovnih umjetnosti Trebinje i po prvi put dodijeljena nagrada Luka Ćelović koju je dobio Savo Rupić.

izlozba profesora alu trebinje

Na izložbi su se predstavili studenti master studija Suzana Vulović, Vladimir Tomić, Vitoslav Šalvarica, Igor Dutina i Milutin Darić.
Akademija likovnih umjetnosti zajedno sa gradom Trebinjem po prvi put ove godine dodijelila je nagradu Luka Ćelović koji je svu svoju imovinu zavještao beoogradskom univerzitetu.

"Na ovaj skroman način želja je da se odužimo Luki, a istovremeno i da stimulišemo naše uspješne studente", rekao je Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Primajući nagradu, Savo Rupić je istakao da mu je veoma drago što je njen prvi dobitnik, kao i da je ona novi podstreh za ono što radi već 20 godina.

izlozba profesora alu trebinje

"Pokušavam da budem na nekoj svojoj liniji od djetinjstva do sada u životu i u slici i u bilo čemu. To je ta linija, ti se mijenjaš zavisno od vremena, godina, zavisno od nečega, neke se stvari mijenjaju, ali neki unutrašnji stub ne bi trebao da se mijenja nikad", rekao je Rupić.

On je dodao da umjetnik često ni sam ne zna šta će da naslika u datom momentu, pokušavajući na taj način da se spase od svakodnevice i doprinese svojim "malim radostima".

Dekan trebinjske Akademije likovnih umjetnosti Marko Musović, istakao je da se nada da će od iduće godine postojati zvanična odluka Skupštine grada Trebinja o nagradi "Luka Ćelović", te da im je cilj osnivanje fonda u koji će se ostavljati po jedan rad od svakog nagrađenog studenta.

izlozba profesora alu trebinje