Trećeg dana proslave 60 godina postojanja Gradskog kulturno-umjetničkog društva "Alat Svislajon", okupio je cijelu Hercegovinu na Trgu slobode u Trebinju. folklor trg slobode trebinje

Okupila su se društva iz ovog dijela Republike Srpske da daju svoj doprinos proslavi ovog velikog jubileja. Došla su društva iz Ljubinja, Nevesinja, Gacka i Bileće, a po prvi put u naš grad su stigla i društva iz Foče, Kalinovika i Čajniča.

Igre, folklor i pjesma odjekivali su Trgom slobode na oduševljenje mnogobrojne publike koja se i večeras okupila u velikom broju.

Prema riječima Dragana Mijovića, predsjednika Alata, želja im je bila da u godišnjici Alata, na jednom mjestu, okupe sva kulturno-umjetnička društva iz Hercegovine.

"Našu proslavu su uveličala i društva iz Trebinja - Ansambl nacionalnih igara 'Jovan Dučić' i KUD 'Hercegovina' iz Petrovog polja", kazao je Mijović.

Na bini su se smjenjivali izvođači koji su igrali igre iz Hercegovine, Centralne Srbije, Niša, Gruže, Skopske Crne Gore, Bujanovaca, a tu je bila i Pjevačka grupa i guslar iz Bileće.

60 godina alata (

ani jovan ducic

folklor trg slobode trebinje folklor trg slobode trebinje folklor trg slobode trebinje folklor trg slobode trebinje