U prostorijama FK "Leotar" na Policama, predstavljeni su igrači i trener Oleg Ćurić, koji su u Bijeljini (Etno selo Stanišići) osvojili prvo mjesto na završnom turniru Omladinske lige BiH za juniore. leotar juniori

Mladi Trebinjci su na dvodnevnom turniru, na kome su učestvovali prvaci omladinskih liga jug, sjever, centar i zapad - FK "Goražde", NK "Zvijezda" iz Gradačca, FK "Kozara" iz Gradiške, osvojili prvo mjesto i u grad na Trebišnjici vratili se sa peharom.

Ovo je prvi put ove da Fudbalski savez BiH organizuje završnicu četiri najbolje ekipe.

Prva utakmica protiv Zvijezde bila je izjednačena, a nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca Leotar je pobijedio.

U finalu su odigrali utakmicu protiv FK "Kozare" gdje su takođe bili uspješni i nakn penala podigli pehar.

"Ova generacija je zajedno već osam-devet godina i znaju se u dušu i žive kao porodica. Uvijek su spremni da pomognu jedan drugom, to su momci koji zaslužuju sve pohvale svojim ponašanjem, radom, treniranjem i talentom", kazao je Oleg Ćurić, trener juniora Leotara.

Ovi momci su dokazali i pokazali da su budućnost Leotara i da bi svi u gradu trebali da stanu iza njih.

"Svi su imali samo riječi hvale za ove mladiće, od protivničkih  trenera, službenih lica, delegata, i ja sam ponosan na to", dodao je Ćurić.

Juniori kažu da su titulu posvetili njihovom treneru, golmanu Nenadu Jeremiću, koji je nedavno preminuo.

Kapiten Mićo Janjić, predvodnik ove generacije, koji je dao dvanaest golova, istakao je da je ponosan na sve svoje saigrače i da mu je drago što je u ovoj generaciji nosio kapitensku traku.

Za najboljeg golmana na turniru proglašen je Risto Perišić koji navodi da zasluge za to priznanje imaju i igrači kao i trener Nenad Jeremić koji je sa njima radio.

Zahvalni su i Veselinu Klimoviću i treneru Olegu Ćuriću koji su uvijek bili tu i boriliz se za njih.

Mladi fudbaleri su i u ovoj sezoni pokazali da FK "Leotar" ima lijepu fudbalsku budućnost, bez obzira na besparicu i teške trenutke. A sredstva bi se trebala pronaći baš zbog ovakvih mladih talenata.