Otkad je filmske i gejming industrije, svaki uspješniji film dobijao je i svoju kompjutersku verziju, pa zašto bi naši filmovi bili izuzetak? Zato je IGN Adria sajt napravio listu igrica inspirisanih kultnim domaćim filmovima.

igrice filmovi

Legenda srpskog i jugoslovenskog filma Velimir Bata Živojinović i njegove uloge iz partizanskih filmova, u kojima nemilosrdno tamani Nijemce, našle su svoje zasluženo mjesto i u gejming svijetu.

I dalje je gotovo nemoguće prebrojati sve neprijatelje partizanskog pokreta koje je Bata ubio u brojnim filmovima, a u igricama inspirisanim njegovim ulogama možete se oprobati u ulozi odvažnog partizanskog borca.

Još jedna od uloga nedavno preminulog glumačkog velikana našla je svoje mjesto u igrici - ovaj put uloga zavodnika i to Trokrilnog koji šarmira Šteficu Cvek.

Kultni "Maratonci trče počasni krug" u svom gejmerskom izdanju u prvom planu imaju Panteliju Topalovića, koji upravlja svojim porodičnim preduzećem i problematičnim potomcima.

Pera Mitić, najpoznatiji prodavac karanfila u Beogradu i eskcentrični inspektor Ognjen Strahinjić, koji pokušava da riješi slučaj serijskih ubistava u balkanskoj metropoli, glavni su junaci i igrice inspirisane filmom "Davitelj protiv davitelja".

Ovo su samo neke od igrica koje su napravljene po domaćim filmovima. Koji su sve to još filmovi dobili i svoju kompjutersku verziju pogledajte na sajtu IGN Adria, sajt gdje možete naći brojne zanimljivosti u segmentu gejminga i kompjuterskih tehnologija.