Trebinjski bend "Treća smjena" plasirao se u finale šoua "Bend za 5", koji se prikazuje na BHRT, a u kome se predstavljaju afirmisani i neafirmisani bendovi koji nastupaju u klubovima i ugostiteljskim objektima.

bend treca smjena

Treću smjenu, bend koji postoji oko dvije i po godine i pored koga se u finalu takmiče još dva benda, sačinjavaju bubnjar Saša Ivić, gitaru svira Mihajlo Brborić, klavijaturista Rajko Vučić, harmonikaš Davor Perotić, a pjevaju Goran Skopljak, Nešo Vučković i Jelena Grubačić kao ženski vokal.

"Godilo nam je ovo takmičenje jer smo došli u godine kada se dugo bavimo muzikom i kada je to postala rutina. Prvi put nakon određenog vremena počeli smo se takmičiti i potpuno je drugačiji osjećaj biti na bini kao takmičar", kaže gitarista Mihajlo Brborić, dodajući da su svakog puta pred nastup imali tremu.

U polufinalnoj emisiji izveli su, između ostalog, i pjesmu "Duni vjetre malo sa Neretve", gdje su promijenili dio aranžmana i uradili improvizaciju u džez ritmu. Pratili su i Jasnu Gospić koja je pjevala pjesmu "Zbog tebe ne dam nikom da me voli", zatim duet pjesmu Lepe Brene i Miroslava Ilića "Jedan dan života" i pjesmu Josipe Lisac "Danas sam luda".

"Pjesma Josipe Lisac bila nam je najteži zadatak, zato što naša pjevačica ne pjeva muziku u tom maniru, pa nam je to zadalo određene probleme, ali na našu sreću ispalo je sa najviše energije", navodi Brborić, dodajući da su još u prvoj emisiji poručili "došli smo da pobijedimo".

U svim emisijama ovog šoua učestvovali su bendovi koji su bili prateći sastavi mnogim pjevačima, ali Trebinjci su pokazali znanje i umijeće i na dostojan način predstavili grad podno Leotara.
Šou je počeo sa emitovanjem na BHRT prije pet mjeseci, a cilj takmičenja je da se izaberu tri benda koja će nositi epitet najboljih bendova u BiH.

Članovi žirij su Irina Kapetanović, Alma Čardžić, Enes Begović i Amil Lojo.

Za naše Trebinjce možete da glasate tako što ćete poslati poruku BEND13 na 091/410-601 (cijena poruke je 0,60 KM). Glasanje traje do subote veče - 28. maja.