Aktuelni gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević odustaće od kandidature za gradonačelnika Trebinja, nakon proteklih svađa u Savezu za promjene i nakon što su u centrale PDP-a i SDS-a stigle ankete jedne eminentne beogradske agencije /ime poznato redakciji/.

grad trebinje

Ovo su nezvanična saznanja portala TrebinjeLive.info od izvora bliskih lokalnom Savezu za promjene. Ista saznanja kažu da stranke okupljene oko Saveza za promjene, prvenstveno SDS, neće ni da čuju za Vučurevića, jer bi to, djelimično, značilo i kraj njihovog političkog bitisanja.

Vučureviću će iz tog razloga biti ponuđeno da bude nosilac odborničke liste PDP-a, a nakon izbora ambasador BiH u Crnoj Gori.

S druge strane, u SDS-u su, u prvom momentu, kao potencijalnog kandidata istakli Milana Kovača, aktuelnog odbornika ove stranke u trebinjskom parlamentu. Međutim, Kovač to nije prihvatio iz ličnih razloga, kažu naši izvori iz SDS-a.

Atmosfera se zahuktala i nakon što su iz trebinjskog SDS-a, na jednom nedavnom sastanku, ponovo saopštili da nisu voljni da prihvate ni kandidaturu Nebojše Vukanovića za kandidata za gradonačelnika ispred Saveza za promjene, koji je 2012. godine bio najveće iznenađenje izbora.

Centrale /Banjaluka/ su uvijek igrale ključnu ulogu, a da li će tako biti i ovoga puta znaće se za dvadesetak dana, nakon što se pokušaju spustiti tenzije i eliminisati lične podvale unutar lokalnog Saveza.

Ko će na kraju biti kandidat Saveza za promjene, nikome nije jasno, ali je zato izvjesno da će u Trebinju kandidata za gradonačelnika dati i lokalni NDP. Odbor Slobodana Šarabe koji je, kako je sam kazao, uvijek imao sopstveno mišljenje, suzio je listu na tri imena.

Za Vaska Kovača, Dobroslava Grujičića ili Milana Projevića građani Trebinja će glasati 2. oktobra, ako odluče da svoje povjerenje daju NDP-u.

Ni tu nije kraj razjedinjavanju nekadašnje koalicije "Zajedno za Trebinje" /2012. je nije činio dio NDP-a/.

Naime, nezvanično saznajemo da bi Pokret za Trebinje mogao dati svog kandidata za gradonačelnika. Ovoga puta to bi mogao biti Miljan Vuković. Njega bi podržalo i nekoliko novoformiranih partija.

U opozicionom gradskom taboru predvođenim SNSD-om, takođe, još uvijek nije čista slika. Luka Petrović, Gordan Mišeljić i Mirko Ćurić tri su imena koja su predstavljena članovima mjesnih odbora na nedavno održanom sastanku gradskog odbora ove stranke.

Najbliži kandidaturi je Luka Petrović, aktuelni narodni poslanik, predsjednik gradskog odbora i generalni sekretar SNSD-a. Ali konačno ime iz koalicije okupljene oko SNSD-a znaće se tek nakon što se u Savezu za promjene pokušaju dogovoriti oko zajedničkog kandidata.

Za sada je sigurno, SNSD-ovog kandidata podržaće DNS, SP i Srpska radikalna stranka dr Vojislav Šešelj.