Automobili na svakom ćošku, a trebinjski Stari grad, zahvaljujući (ne)nadležnim organima, pretvoren je u parking prostor, dok hidraulična rampa ne radi.

stari grad automobili trebinje

Bahati vozači vratili su se staroj praksi, pa umjesto na predviđena parking mjesta automobile parkiraju unutar zidina Starog grada. I dok nadležni prebacuju odgovornost sa jednih na druge, turistička slika nije nimalo lijepa.

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove istakli su za TrebinjeLive.info da će rampa uskoro biti popravljena, za šta će biti izdvojeno nešto više od 1.000 KM.

Međutim, nemaju objašnjenje ko je odgovoran za saobraćajni haos. Odgovor nemaju ni u Odjeljenju za inspekcijske i poslove komunalne policije. Po njima, redovna policija dužna je da sankcioniše nepropisno parkiranje i ulazak unutar Starog grada van propisanog vremena.

"Za poštovanje saobraćajnog znaka kojim se zabranjuje ulazak u Stari grad van termina za snabdijevanje, nadležna je saobraćajna policija", kaže Ilija Magazin, saobraćajni inspektor pri Gradskoj upravi, dodajući da je rampa postavljena kako bi se poboljšalo regulisanje saobraćaja u Starom gradu.

S druge strane, u Centru javne bezbjednosti /CJB/Trebinje demantovali su tvrdnje iz Gradske uprave, ističući da saobraćajna policija nije nadležna za Stari grad, već da je to u ingerenciji komunalne policije.

"Saobraćajna policija CJB Trebinje nije zadužena za rejon koji pokriva Stari grad. Odlukom je propisano da je za to nadležan grad Trebinje", naveli su u CJB Trebinje, dodajući da na ovom području uvijek ima prisutan policajac kome se nezadovoljni građani mogu obratiti.

Građani Trebinja su ogorčeni. Kažu da je gradska vlast nesposobna da riješi tehnički problem na ne tako davno postavljenoj rampi.

"Ovo je sramota. Vidite li šta rade vozači. Ovo ne liči na Stari grad. Bojim se da ćemo na ovom prostoru uskoro, zbog nesposobnosti lokalne vlasti, imati novi parking Travunije", kaže Milena, dok njen komšija Obren kategorički tvrdi da je problem u neradu policije.

stari grad automobili trebinje

stari grad automobili trebinje

stari grad automobili trebinje

stari grad automobili trebinje