Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je večeras u Trebinju da je krajnje vrijeme da se shvati da Republika Srpska ne može živjeti od novih kredita, te da mladi ne mogu da nađu posao, niti da žive od svog rada.

sds tribina trebinje

On je na tribini "Spasimo Srpsku, spriječimo pljačku" naveo da vlast ne želi da vidi kako živi narod u Srpskoj.

"Ako se ovako nastavi, vrlo brzo će cijela Republika Srpska doći do prosjačkog štapa. Pljačke, prije svega bankarskog sektora, ukazuju na to da će istražni organi imati mnogo posla", rekao je Bosić.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić kaže da je primijeto na tribinama SDS-a da su građani zaintersovani za borbu protiv kriminala, odnosno za vladavinu prava.

"Mi ćemo sigurno, bez obzira na sve pritiske, istrajati u borbi protiv kriminala i građanima reći ko je pljačkao ovu državu i zašto je ovakva situacija. Procesuiraćemo sve odgovorne za počinjena krivična djela", rekao je Mektić.

Na pitanje da pojasni na koga misli kada kaže "mi", Mektić je rekao da on ne može da govori u ime MUP-a i kaže da će bilo koga procesuirati, ali da je stvorio takav ambijent da Tužilaštvo i Sud BiH istraži i procesuira sve slučajeve koji su u njihovoj nadležnosti.

Iako je potvrdio da ni nad pravosuđem nema ingerencije, Mektić je naveo da kao ministar bezbjednosti ima obavezu da stvori politički ambijent i da sa glavnim tužiocem usaglasi šta je prioritet, kao i pravo da postavi strateške bezbjednosne prioritete u BiH, koje će prvenstveno izvršavati Agencija za istrage i zaštitu.

Na tribini su govorili i potpredsjednik SDS-a i šef Kluba ove partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica i predsjednik Gradskog odbora SDS-a Vidomir Begenišić.

Tribina SDS-a prethodno je održana u Bileći.