Na nedavno održanoj manifestaciji "Jurijeva noć" upoznali smo zanimljivu osobu, gošću našeg grada - Danu Lev Levnat iz Tel Aviva iz Izraela. Iako je po dolasku u Trebinje planirala da boravi  svega dva dana, ostala je dvije sedmice.

Na nedavno održanoj manifestaciji "Jurijeva noć" upoznali smo veoma zanimljivu osobu, gošću našeg grada - Danu Lev Levnat iz Tel Aviva iz Izraela. Iako je po

Upravo je u Trebinju po prvi put kroz teleskop pogledala svemir, koji ju je, kako kaže, još od djetinjstva privlačio, iako se nikada nije bavila astronomijom, niti imala priliku da pomoću njega pogleda Mjesec i planetu Jupiter.

"Trebinje mi se veoma sviđa, naročito bogata pijaca u sunčana jutra i ljudi koji sa osmijehom na licu nude kupcima svoje domaće proizvode. Ispijajući jutarnju kafu, ono što mi se, između mnogo toga drugog ovdje veoma dopalo, sjedeći u otvorenim baštama, jesu prolaznici koji su izgledali veoma mirno i opušteno", kaže Dana u razgovoru za TrebinjeLive.info.

Kaže da joj je bilo veoma lijepo i dok je šetala uz bistru Trebišnjicu, što je za nju bilo veoma čudno, jer do tada, kako kaže, nije vidjela  tako čistu rijeku koja protiče kroz grad, a posjetila je veliki broj mjesta u svijetu.

U ljepotu Trebinje, ali i gostoprimstvo Trebinjaca, dodatno se uvjerila posmatrajući panoramu našeg grada sa brda Crkvina i posjećujući mnoge značajne objekte u samom gradu.

"Vidjela sam ljude bez ikakvog stresa, što ne možete da primjetite  u drugim, naročito zapadnim zemljama", navodi Dana.

Posjetila je Srbiju, Sarajevo i Mostar, a prijatelji su joj preporučili da bar dva dana izdvoji za posjetu najjužnijem gradu Republike Srpske.

"Po njihovoj sugestiji došla sam ovdje sa planom da provedem dva dana, a ostala sam dvije sedmice. Mojim prijateljima u Izraelu reći ću da je ovdje prelijepo. Željela bih ponovo da dođem, ali ko zna!?", ističe naša sagovornica, dodajući da je svjetski putnik i umjetnički fotograf, kao i da je napisala knjigu "Balkan kroz fotografiju".

U posljednje dvije godine posjetila je države Azije - Kinu, Tajland, Kambodžu, a na putovanju brdovitim Balkanom, kako kaže, osjećala se kao kod kuće, jer je upoznala ljude koji su je iznenadili na pozitivan način, ali se prilagodila i klimi brda i planina neposredno uz Jadran.

"Sve je tiho, mirno. Nema žurbe. Ovo je prelijepo", zaključila je Dana, dok je posmatrala crteže trebinjskih učenika u čast 55 godina od prvog čovjekovog odlaska u kosmos, za koje kaže da su prelijepi i da ne može da vjeruje da su ih nacrtala djeca.

Na nedavno održanoj manifestaciji "Jurijeva noć" upoznali smo veoma zanimljivu osobu, gošću našeg grada - Danu Lev Levnat iz Tel Aviva iz Izraela. Iako je po