Pjesničkom manifestacijom "Na Dučićevom putu" spuštena je zavjesa na ovogodišnje Dučićeve večeri poezije, koje su u protekla dva dana okupile eminentne pjesnike i druge umjetnike iz Republike Srpske i regiona.

duciceve veceri poezije

Publici su večeras stihove kazivali ovogodišnji laureat "Dučićeve nagrade" Gojko Đogo,  Ljubivoje Ršumović, Đorđo Sladoje, Ranko Jovović, Dragan Dragojlović, Dragan Jovanović – Danilov, Ranko Pavlović, Vladimir Jagličić, Blagoje Baković i Živorad Nedeljković.

duciceve veceri poezije

Kazivanje stihova završila je glumica Narodnog pozorišta iz Beograda Biljana Đurović, govoreći pjesmu ovogodišnjeg laureata, a ona je bila i voditelj večerašnjeg programa. Pred svaki nastup pomenutih pjesnika, Đurovićeva je govorila o pjesnicima i na taj način ih približila publici.

U muzičkom dijelu programa nastupili su, pored Đurovićeve, i etno pojac Snežana Spasić i Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“ iz Kotora, a tačku na ovogodišnju tradicionalnu kulturnu manifestaciju u gradu podno Leotara stavili su operski prvaci Jasminka Trumbetaš i Dragoljub Bajić.

duciceve veceri poezije