U 5. kolu Lige 6 košarkaši Svislajon Leotara poraženi su u Trebinju od ekipe Igokea iz Aleksandrovaca rezultatom 60:74, po četvrtinama (12:14, 23:21, 11:17, 14:22).

leotar igokeaa liga 6

Trebinjci su ispunili Sportsku dvoranu "Miloš Mrdić" i nisu zažalili što su veče proveli u Bregovima jer su vidjeli jednu odličnu utakmicu.

Na početku meča oba kluba su ušla veoma dekoncentrisano, nervozno i sa dosta grešaka, tako da je u petom minutu bilo 5:3 za Leotar. Gosti su preokrenuli rezultat u 10:14. ali se na odmor otišlo sa dva koša razlike u korist gostiju 12:14.

U drugoj četvrtini viđeni su preokreti jer je Leotar gubio sa pet koševa razlike, ali su preokrenuli u 18. minutu na 35:29. Do kraja poluvremena gosti su napravili seriju 0:6 i na odmor se otišlo sa rezultatom 35:35.

Na pošetku treće četvrtine Aleksandrovčani su poveli sa desetak koševa razlike - 38:49, ali domaći su opet uhvatili ritam i smanjuju na 46:52. Sa tim rezultatom ušlo se u četvrtu četvrtinu. Gosti se ponovo u 37. minutu bježe na trinaest koševa razlike 54:67 i tu razliku drže do kraja.

Igrači Leotara pružili su odličnu utakmicu i bili ravnopravan protivnik tokom cijelog meča, a igrali su i za publiku koja ih je tokom svih 40 minuta bodrila i davala im podršku.

Nakon utakmice ekipa Leotara ispraćena je dugotrajnim pljeskom kao i njihovi gosti iz Aleksandrovca.

Svi igrači u domaćoj ekipi borili su se i dali sve od sebe, a najviše koševa dao je Šakotić 15, a kod gostiju najbolji je bio Šibalić sa 29 koševa, koji je pogodio devet trojki iz 11 pokušaja.

"Mi smo teško dolazili do pozicije šuta, a neke prilike koje smo imali nismo iskoristili i poslije je psihološka prednost prešla na njihovu stranu. Bilo je dobrih momenata i ostaje žal što utakmicu nismo duže ostavili neizvjesnom", kazaoje trener Leotara Dragoljub Vidačić.

KK "Svislajon Leotar": Komnenović, Lužaić 5, Aleksić 8, Pelkić 8, Mijović, Milanović 6, Rikalo 6, Đurasović 8, Sudžum, Ninković 4, Šakotić 15. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Igokea": Katnić 11, Pašajlić, Krstić 4, Kesar, Komatina 6, Milošević 3, Albijanić 6, Šibalić 29. Radivojević 15, Lulić, Talić. Trener: Dragan Bajić.

U sljedećem kolu u Trebinje dolazi ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada.