U Međugorju je danas u sklopu priprema za nastavak prvenstva FK "Leotar" odigrao utakmicu sa NK "Segesta" iz Siska, članom 2. Hrvatske nogometne lige, i zgubio 1:0, poluvrijeme 0:0. Trebinjci su primili gol pred sam kraj utakmice, kada je promijenjeno dosta igrača.

Fk leotar ofk begrad

Utakmicu u Međugorju je krasila borbenost, bilo je lijepih akcija sa obje strane, ali i nervoze i izgledalo je kao da je prava prvenstvena utakmica. Igrači iz Trebinja imali su nekoliko prilika za gol - Ramić je pogodio prečku, a bilo je i šuteva prema golu protivnika, ali golman Segeste je odlično reagovao.

Odigrano je nekoliko akcija kad je igrana prepoznatljiva pas igra, dolazilo se lako do polovine protivnika i te akcije predstavljale su opasnost za njihov gol.

Trener Rajko Mičeta rekao je da je zadovoljan i da rezultat neće izostati, jer kvalitet postoji, posebno kad se slože kockice, igrači žele i na pravi način odrade svoj dio posla.

"Današnja utakmica pokazala je da linije tima mogu da funkcionišu na pravi način ako se dobro uđe u utakmicu, kad se igrači trude da daju svoj maksimum i kad se ispoštuje dogovor iz svlačionice", kazao je Mičeta.

U protokolu je bilo 17 igrača i svi su dobili šansu.

Do početka prvenstva FK Leotar će odigrati još četiri utakmice. Trener Mičeta kaže da će u sljedeće dvije utakmice dati šansu igračima koji imaju manju minutažu, a zadnje dvije pokušaće da zaokruži uži broj kandidata za sastav koji će iznijeti veći dio prvenstva.

Sljedeća pripremna utakmica je protiv FK Igala na Policama.