Košarkši "Svislajon Leotara" igraju večeras /13. februar/ utakmicu 20. kola Lige 12 u Mostaru protiv KK "Zrinjski". Nakon dosadašnjih 19. kola Trebinjci imaju skor od 13 pobjeda i šest poraza, a Mostarci od sedam pobjeda i 12 poraza.

leotar student kosarka liga 12

Domaćini će vjerovatno da igraju bez svog najboljeg igrača Princa. S druge strane, košarkaši Leotara igrali su u zadnjih dvadesetak dana dobro, ali postoji razlika u igri kod kuće i na strani.

Trener Dragoljub Vidačić kaže da je sutrašnja utakmica prava prilika da njegova ekipa odigra u gostima bez mnogo oscilacija.

"Jedno kalkulisanje skupo nas je koštalo u Kupu, tako da nemamo pravo više sebi dozvoliti tako nešto", kazao je Vidačić.

Sportski motiv kod igrača iz Trebinja postoji, jer je želja svih u klubu da se što bolje plasiraju na tabeli pred Ligu 6.

"Zrinjski ima nezgodne igrače na visokim pozicijama ako su u kompletnom sastavu, izvlače se i šutiraju spolja i pik end rop igra im je sa Princem, ali njegovim neigranjem možda se možemo lakše odbraniti", dodao je Vidačić.

On kaže da su Mostarci atletski izgrađeni momci i da ako ih potcijene mogu da imaju problema.

"Ali ako uđemo u igru maksimalno angažovano, mislim da smo za nijansu kvalitetniji od Zrinjskog" zaključio je Vidačić.

Utakmica se igra u školskoj dvorani "Bijeli Brijeg" sa početkom u 20.00 sati.