Prigodnom priredbom, Osnovna škola "Vuk Karadžić" proslavila je Svetog Savu, svoju krsnu slavu. U 40-minutnom programu učestvovali su članovi hora, dramske i recitatorske sekcije ove vaspitno-obrazovne ustanove.

svetosavska priredba osnovna skola vuk karadzic trebinje

Tematski program bio je posvećen Svetom Savi, a dramska sekcija izvela je igrokaz "Egoista" na temu izrugivanja rijalitija koji su preplavili televizijske ekrane, a sve uz pomoć nastavnice Tatjane Ninković.

U holu škole čula se pjesma "Rasti, rasti moj zeleni bore" u izvođenju Emilije, kao i Marijin pozdrav okupljenima. Nakon toga su Savo, Ivan, Izabela i Kristina recitovali "Srpsku slavu", "Na Svetoga Savu" i "Pred ikonom Svetog Save". Đorđe, Vuk, Jovan i Marija govorili su stihove "Svjetski čovjek", "O moj Bože dragi" i " Razgovor u crkvi ".

Slavsku zdravicu i običaje govorili su Veljko, Anđela, Sergej, Miloš, Milica i Anastasija.

svetosavska priredba osnovna skola vuk karadzic trebinje

Članovi dramske sekcije - Ognjen, Đorđe, Vlatko, Marija i Nikolina zasmijali su publiku, a svoj doprinos dao je i hor škole sa pjesmama "Himna Svetom Savi", "Sveti Sava", "Nebeska Srbija", na čijem čelu je nastavnica Silvana Stevanović.

Mnogobrojna publika u kojoj su bili đaci škole i najbliža rodbina učesnika priredbe aplauzom su podržali izvođače programa u kojoj su bili učenici od prvog do devetog razreda.

svetosavska priredba osnovna skola vuk karadzic trebinje