KARAKTERISTIKE ZNAKOVA – Vaga 23. septembar – 23. oktobar

Izvor: mogujatosama.rs Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 27. 01. 2016. - 8:04h

vaga

Vaga

Opšti podaci:

Vladavina Vage:     23. septembar – 22. oktobar

Element:     Vazduh, drugi vazdušni znak

Asocijacija:     Lahor

Dinamika:     Kardinalni znak

Polje:     Četvrto polje, analogon znaka Djevice

Vladajuća planeta:     Venera

Boja:     Tamno plava

Metal:     Zlato, bronza

Kamen:     Topaz, biser, opal

Biljka:     Gerber, jorgovan i hortenzija

Životinja:     Gušter

Povoljni dani:     Ponedjeljak

Srećni brojevi:     5, 6, 13

Povoljni mjeseci:

–    za ljubav: februar

–    za odmor: avgust

–    za uživanje: jun

Poznati rođeni u znaku Vage:  Jesenjin, Alfred Nobel, Gandi, Branislav Nušić, Verdi, Franc List, Sara Bernard, Fokner, Korbizije, Ivo Andrić, Brižit Bardo, Lepa Brena, Katrin Danev, Milena Dravić, Hulio Iglesias, Džon Lenon, Niče, Pavaroti, Servantes, Margaret Tačer,…

Osobine:

Volja – Volja rođenih u ovom znaku nije koncentrisana, oni ne donose unaprijed čvrste odluke za svoje postupke, već sve čine prema osjećanjima i doživljajima.

Osećanja – Ovim osobama dominiraju osjećanja, lako i brzo se uzbude. Vage ne dozvoljavaju da im se  povrijedi eterična čistoća. Svaka provokacija  kod ovih osoba remeti ravnotežu ili ih tjera u  ekstrem.

Intelekt – Intelekt Vage upućuje na ljepotu, estetiku i priče o raznim doživljajima. Podložne su raspoloženjima, nisu objektivne, jer sve sudove donose na osnovu emocija.

Temperament – Temperament  Vage je vatren, balansira od najvedrijeg do najtužnijeg, od nastupa potištenosti do veselosti.

Vrline – Vrline su im: takt, pravednost, pristupačnost, higijena, čistoća. Sjajne su ljubavnice, kada naiđu na partnera koji im u svemu odgovara.

Mane – Mane Vage su: pretjerana kritika, sitničarstvo, rasejana pažnja, uobražavanje da postoje nevolje kojih nema, plašljive su, neodlučne, nedostaje im samopoštovanje.

Voli – Harmoniju, lijep stil, ukrase, cvijeće, parade, djecu, umjetnost, igru u krevetu i šaputanje na jastuku.

Ne voli – Vage ne vole surovost, svađe, prostotu, uzurpiranje prava, svaku neslogu.

Poslovnost – Vage su naklonjene Blizancima i Vodolijama, zbog njihove sposobnosti da realizuju sve ono što njihova atraktivna mašta zamisli. Previše nemirni Lavovi i Strijelci, ne odgovaraju Vagama, a Jarčevi ih čine aktivnim i stimulativnim. Vage su zadovoljne u društvu Rakova i Škorpija. Kod većih i važnijih poslova najbolje odnose uspostavljaju sa Jarčevima, Djevicama i Bikovima.

Moda – Ako ste rodjene u znaku Vage onda ćete izabrati elegantnu odjeću, ali bez pretjeranih detalja, izgled običnih stvari interpretiran ključnom notom šika.

Ishrana – Osobe rođene u znaku Vage imaju dosta slab metabolizam. Usled spore razmene materija može doći i do gojaznosti, pa se preporučuju dijete na bazi mlijeka i voća.

Zdravlje – Osobe rođene u znaku Vage, iako normalne fizičke konstrukcije, nisu pretjerano otporne. Prema astrološkim tradicijama, slabe tačke Vaginog organizma su mokraćni kanali, bubrezi i žlijezde. Ovo su osobe koje više vole da se liječe kod kuće nego u bolnici, a kada su u bolnici, poklanjaju više pažnje svom izgledu, nego liječenju.

Žena Vaga

Žena Vaga se prije svega odlikuje izuzetnom ljepotom, što je bitno razlikuje od svih ostalih zodijačkih znakova. Njena ljepota, putenost, mistični miris njenog tijela i njen šarm, navode muškarca samo na jedno, ljubav. Iza melanholičnog, zanosnog, toplog i strasnog pogleda, punog nježnosti, zavodljivog i nedokučivog, Vaga  pruža snove o neslućenim zadovoljstvima.

Žena Vaga se s lakoćom prepušta ljubavi, a što je još važnije, ljubav je smisao njenog života i postojanja. Sačinjena iskljućivo od osjećanja, često ne može njima upravljati jer nema ni volju ni intelekt koji bi joj u tome pomogli. Ako naruši svoj osnovni princip, a to je da bira muškarce koji su istovjetni njenom idealu, pa izabere , zbog sticaja okolnosti i sudbine, muškarca koji joj ne odgovara ona se muči, trpi i sama sebe satire. Tada je često spremna da se upusti u tajnu vezu, ali zbog svoje urođene plašljivosti i straha od sudbine nema snage da se razvede, tajnu vezu vremenom uništi, pa prezire sebe zbog  straha i zbog toga što je poklekla pred životom. Ako pogrešno započne svoj životni put, ne usuđuje se da to  ispravi.

Najviše joj odgovaraju partneri rođeni u znaku Ovna, Lava i Strijelca, ali se u njenom životu obavezno pojavi i Škorpija.

Muškarac Vaga

Muškarac Vaga više plijeni svojim otmenim držanjem i ponašanjem, nježnošću, toplinom i ljepotom, nego što se nameće svojom muškošću, snagom, strastima, magnetnom privlačnošću, tipičnim za prave muškarce. On zavodi količinom svojih otmenih i jakih, rafiniranih osjećanja, dobrom psihologijom, uljudnošću, korektnošću i solidnim moralom. Najčešće se bavi umjetnošću ili trgovinom lijepih predmeta, modom… Muškarac Vaga je najčešće  savršeno obučen, vozi dobre automobile, ima lijepu kuću i najljepšu djevojku, zato što je za Vagu ljepota iznad svega. On nije sklon istini i dobroti.

Muškarcu Vagi je velika strast  putovanje, on je pun želja za upoznavanjem najudaljenijih i najskrovitijih mjesta svijeta, ljudske duše, a ako mu je to nedostupno, tada putuje u svojoj razigranoj i neobuzdanoj mašti.  Često je u mladosti pod velikim uticajem roditelja, što ostavlja trag u njegovom kasnijem životu.

U stanju je da postigne velike uspjehe. Ljubav prema novcu često dovodi muškarce rođene u ovom znaku u stanje škrtosti, što nikako ne odgovara njihovom sveukupnom izgledu i karakteru.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja