KARAKTERISTIKE ZNAKOVA – Strijelac 23. novembar – 21. decembar

Izvor: mogujatosama.rs Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 27. 01. 2016. - 8:03h

strijelac

Strijelac

Opšti podaci:

Vladavina Strelca:     23. novembar – 21. decembar

Element:     Vatra

Asocijacija:     Žar

Dinamika:     Promjenljivi muški vladajući znak

Polje:     Deveto polje, analogon znaka Strelca

Vladajuća planeta:     Jupiter

Boja:     Tamno plava

Metal:     Kalaj, bronza

Kamen:     Safir, tirkiz, topaz

Biljka:     Mimoza, karanfil

Životinja:    Konj

Povoljni dani:     Ponedjeljak, četvrtak, subota

Srećni brojevi:     4, 8, 9, 59

Povoljni mjeseci:

–    za ljubav: februar

–    za odmor: juni

–    za porodicu: decembar

–    za uživanje: avgust

Poznati rođeni u znaku Strijelca: Betoven, Tuluz Lotrek, Vinston Čerčil, Džimi Hendriks, Solženjicin, Gustav Ajfel, Volt Dizni, Pako Delusia, Frenk Zapa, Marija Kalas, Emir Kusturica, Brus Li, Edit Pjaf, Frenk Sinatra, Tina Tarner, Mark Tven, Liv Ulman, Džej Fonda…

Osobine:

Volja– Volja se zasniva na psihologiji, snažan je, koncentriše se prije donošenja odluke, oprezan je, predviđa sve što je potrebno, ispituje teren i ide samo na sigurno.

Osjećanja – Osjećanja su humana, oni su protiv tlačenja i okrutnosti, na prvom mjestu im je moral i etika. Kada su pobjednici onda su velikodušni, idealisti, optimisti, uvijek vode računa o moralnoj zakonitosti među ljudima.

Intelekt – Intelekt im je religijsko-filosofski, skloni su panteističkim koncepcijama, uvijek traže osnovni zakon po kome sve treba da se kreće. Intelekt je dubok i hrabar, planira i predviđa, ispituje sve sa strašću i traži dublji smisao.

Temperament – Temperament kod Strijelaca je odmjereno koleričan, ume sebe da kontroliše, svodi impulse svog temperamenta u normalan tok, umjereno se uzbuđuje i stišava.

Vrline – Spremnost na saradnju, tolerantnost, vole da zaštite i budu mecene, drže obećanja, pomažu humana društva, poštuju zakon i društveni poredak, optimisti su i idealisti, uvijek su podjednako vedri.

Mane – Mane kod Strelaca su što vole ceremonije, konvencije, licemerje.

Voli – Oni vole ustaljen i uredan poredak stvari, slobodu i mir, stalne i čvrste zakone, hijerarhiju, tradiciju, sportove.

Ne voli – Osobe rođene u ovom znaku ne vole nerad i nered, raskalašnost, brzopletost, poremećaj stvari i poretka oko sebe.

Poslovnost – Osobe rođene u znaku Strijelca su pod uticajem Jupitera, planete sreće, sporta i lova, pa se odlikuju velikim optimizmom. Kao izuzetno jake ličnosti, Strijelci se prijatno osjećaju u društvu Rakova, Škorpija i Riba, jer osobe rođene u ovim znakovima umiju da ih saslušaju i da im se dive. Poslovno Strijelci se  vezuju sa osobama ovih znakova, a sa Ovnovima i Lavovima nemaju poslovne kontakte.

Moda – Znak Strijelca pripada ljubiteljima putovanja i avantura, tako da se može očekivati jedan lijep, ali i buntovan izgled žena rođenih u ovom znaku.

Ishrana – Vječito u pokretu i zbog bavljenja sportom Strijelci nisu skloni gojaznosti sve do svoje 40-te godine. Oni tada postaju skoro nepokretni i velike pristalice dobrog jela i pića, pa postaju gurmani, i tek tada su podložni gojaznosti. Trebalo bi da što češće izbjegavaju večeru.

Zdravlje – Strijelci imaju izuzetan odbrambeni sistem i snažan organizam. Imaju puno povjerenje u prirodno liječenje, što mi pomaže da na ovaj način izliječe bolesti i odagnaju sumnje. Slabe tačke Strelca su mišići i jetra, a skloni su reumi i išijasu, što se javlja u kasnijim godinama. Kada su bolesni oni ne mogu da miruju, a kamoli da leže, i pokušavaju da sve probleme riješe svojim optimizmom i vedrinom.

Žena Strijelac

Žena rođena u znaku Strijelca je plemenita, časna i lojalna, privržena muškarcu i vjerna. Vatrena je, strasna i u ljubavi temperamentna. Spolja je otmena i nenametljiva, aristokretskog držanja i ponašanja, mirna i optimista.

Društvena je i pristupačna i uvijek okrenuta ka rješavanju ženskih socijalnih problema i pravde uopšte. Ima bezbroj prijatelja koji je cijene zbog njene pravednosti i ljepote. Za ženu Strijelca najbitnija je čista, plemenita i duhovna ljubav.

Kako je jaka ličnost pored ljubavi, porodičnog života i braka kome uvijek teži, ona sebi stvara karijeru u svakom poslu, nauci, učenju. Za nju je važna sloboda, ali ne sloboda da bi birala više muškaraca, nago kreativna sloboda u kojoj  može da razvije svoj veliki duhovni potencijal. Nije ljubomorna i posesivna, a budući da je velikog iskustva i još većeg razumijevanja, sa lakoćom prašta sitna nevjerstva i flertove muža, sve u cilju opšteg mira i harmoničnog života. Svojom snagom i optimizmom stub je porodice.

Ona bi trebalo da se čuva žestoke i pretjerane strastvenosti, kojoj se ne može odupreti, zbog čega se poslije kaje. Kada se smatra zanemarenom u braku, ponekad zna da se zaljubi i ima tajnu vezu, ali i da očuva i porodicu i ljubavnika.

Muškarac Strijelac

Muškarac rođen u znaku Strelca je osoba vizuelnog duha, gladna obrazovanja i sticanja univerzalnog znanja i kulture. Uvijek je okrenut budućnosti, njegov pogled je uperen ka prevazilaženju svih negativnosti, patnje i zala koja prate čovjeka. On se planiranjem i vidovitim pogledom unaprijed osigurava od  mogućih prepreka, redovno je pobjednik u svakoj borbi.

On je plemenit i častan, to mu se vidi na licu i drugi mu vjeruju, što mu bitno pomaže u životu. Čovjek je širokih pogleda i gdje god da se pojavi donosi veliku ekspanziju. Pristupačan je i velikodušan, s plemenitim osjećanjima, ali to ne ističe.

Od drugih traži da rade kao i on, iako nisu kvalitetni i sposobni kao on, često pretera u kritici  jer ne može da shvati kako drugima određeni poslovi, mišljenja i aktivnosti nisu razumljivi i izvodljivi kao što su njemu. Uspjeh redovno postiže svojim znanjem, planiranjem, vjerom, sigurnošću u sebe, svojom otvorenošću, oštrom kritikom i  nepogregrešivim osjećajem za istinu. Budući da je uspješen trebalo bi da ima mnogo neprijatelja, no to se ne dešava, kao, recimo, što se dešava kada je u pitanju uspjeh jednog Lava.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja