KARAKTERISTIKE ZNAKOVA – Ribe 20. februar – 20. mart

Izvor: mogujatosama.rs Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 27. 01. 2016. - 8:00h

Ribe

Ribe

Opšti podaci

Vladavina Riba:     20. februar – 20. mart

Element:     Voda

Asocijacija:     Okean

Dinamika:     Treći promjenljivi vladajući znak

Polje:     XII polje, analogon znaka Riba

Vladajuća planeta:     Neptun

Boja:     Bijela

Metal:     Srebro, gvožđe i zlato

Kamen:     Rubin, safir i ametist

Biljka:     Ljubičica, lala

Životinja:     Ribe

Povoljni dani:     Ponedjeljak i četvrtak

Srećni brojevi:     2, 7 i 8

Povoljni mjeseci:

–    za ljubav: februar

–    za odmor: juni

–    za porodicu: decembar

–    za uživanje: juli

Poznati rođeni u znaku Riba: Šopenhauer, Ogist Renoar, Pazolini, Moris Ravel, Mikalanđelo, Viktor Igo, Šopen, Bunjuel, Albert Ajnštajn, Galileo Galilej, Kopernik, Brus Vilis, Jurij Gagarin, Lajza Mineli, Elizabet Tejlor…

Osobine:

Volja – Volja im je podređena osjećanjima, prilagodljiva. One su plašljive i stidljive, nenametljive, povučene u sebe, tihe, postupaju po intuiciji, prihvataju sve poslove i pretrpavaju se njima, ali ipak isplivaju iz svake komplikovane situacije.

Osjećanja – Osećanja su im neograničena, haotična, a psiha rasuta. Osjetljive su, emotivne, saosjećaju sa drugima, vole da teše druge, podlože su impresijama. Psihički život im je sav u vizijama i bojama, rasplinut u širinu.

Intelekt – Intelekt im je podređen osjećanjima, komplikovan. One mnogo govore, nemaju smisla za logičko rasuđivanje. Kako nemaju samopouzdanje, često koriste priručnike raznih vrsta.  Potcjenjuju svoje sposobnosti i pažnja im je rasplinuta.

Temperament – Temperament im je flegmatičan, s malom dozom melanholije, samilosne su prema drugima, samarićanke, ljubazne, mirne, lako praštaju, lako padaju u depresivna stanja, drže do svojih uvjerenja i lako podnose nedaće, dok u opasnim situacijama tjeraju i druge da se muče.

Vrline – Vrline su im: zahvalne su, marljive, dobri sagovornici, ne vole da se žale, tolerantne su, poverljive. Ukoliko su primorane da pozajme, trude se da što prije vrate.

Mane – Mane su im: indolentnost, ne mare previše za čistoću, spore su, nemarne u odjevanju, oklijevaju, povlače se u sebe, ne žele da nešto reprezentuju. Bez inicijative su i spremne da povjeruju u svakakve gluposti. Kada negdje otputuju pate od jake nostalgije.

Voli – Vole prirodu, boje, folklor, slike, pjesništvo, tradiciju i predanja, ceremonije i crkve, tajna udruženja. Vole da pomognu i da se žrtvuju za opšte dobro.

Ne voli – Uobraženost, nadutost, društvene forme i visoko društvo, vojsku, nudizam, ogovaranje.

Poslovnost – Sa Strijelcima i Lavovima ostvaruju dobre poslovne kombinacije. Sa Ovnovima često dođu u situaciju koja vodi konfliktu. Sa Blizancima ostvaruju društvene ali ne i poslovne kontakte. Najviše poslovnih kontakata ostvaruju sa Jarčevima, Bikovima i Djevicama. Osobe pod u znaku Riba su sklone umjetničkom stvaralaštvu i zato se najljepše osjećaju u društvu osoba sa sličnim osobinama.

Moda – Ribe su uvijek u svađi same sa sobom, kao i ostali dupli znakovi, ali su i romantične i sanjalice, u slatkoj odjeći nježnih boja.

Ishrana – Osobe rođene u znaku Riba su sklone gojenju i potrebno im je dosta proteina – mesa, jaja, riba. Trebalo bi da izbjegavaju slana jela i sireve, kao i alkohol, jer mogu da dovedu do gojaznosti.

Zdravlje – Osobe rođene u znaku Ribe su krhke i bolešljive, emotivne i romantične, i njihovo zdravlje zavisi od ambijenta u kome žive, ali i od stanja njihove psihe. Ovo su ljudi koji se plaše bolesti, imaju nemirne snove i osjetljivo srce. Skloni su prehladama i osjetljivih su disajnih organa. Slabe tačke su im limfni sistem, noge i stopala, a skloni su  reumi, glavoboljama i nervnim depresijama. Njihov najveći neprijatelj je zamor, i mada su često bolešljivi, njihovo zdravlje nikada nije opasno ugroženo, pa se može reći da im je najbolji lijek kretanje i san.

Žena Ribe

Žena riba ima svoju predstavu o ljubavi. Ranjiva je i ukoliko se muškarac ne uklopi u njeno shvatanje ljubavi  osjeća se iznevjerenom, prevarenom i može se dogoditi da postane neuravnotežena, a sigurno će postati ogorčena i jetka. Ona voli muškarca kome može pripadati i koji će biti okosnica njenog života.

Puna je povjerenja, osjetljiva, veoma ženstvena i romantična. Ponekad je nestalna i čudna, mada veoma sposobna. Zbog svih svojih osobina rijetko uspjeva da organizuje svoj porodični i društveni život, a kada nema kreativni odušak, njen unutrašnji svijet, pun mašte i fantazija, može je dovesti do stresa koji vodi u depresiju i melanholiju.

Privržena porodici i poslu, često se pretjerano fizički opterećuje što je jako zamara i iritira, te joj je potrebno da dugo spava i tako regeneriše svoj organizam. Mrzi rana jutra, jer su to žene koje žive noću i za koje noć predstavlja ono što je drugima dan.

Pokušava sve da romantizuje i  često se bavi poslom koji je vezan za lijepe umjetnosti. Za svoju djecu se bori i stvara,  za njih ništa joj nije teško da uradi. Ona podnosi da bude ekonomsi zavisna što joj često stvara probleme u životi i u braku.

Muškarac Ribe

Muškarac rođen u ovom znaku je često plahovit i vatren, a ponekad i sanjalica. Teško ga je razumjeti, stalno je podložan promjeni raspoloženja. U svemu ima suviše romatičan pristup, velikodušan je prema prijateljima sa kojima dijeli i nevolje. Ne može da živi bez ljubavi, mekog je srca, saosjećajan, maštovit i sažaljiv.

On je u stanju da, više od bilo koga  drugog, obmanjuje samog  sebe. Ne voli da donosi odluke i daje direktne odgovore. Sagovornika retko gleda u oči i istrajan je u čuvanju svih svojih tajni, pa se može reći da tajne čuva i od samog sebe. On je povjerljiva osoba, prima uticaje od onih koji su mu bliski, uživa u pružanju ljubavi, hrani i svojoj profesiji. Rijetki su muškarci koji kao on od romantične ljubavi stvara umjetnost.

Voli da mu se laska, da ga niko ne požuruje, voli da se sa njim postupa niježno i da sve teče mirno i bez pritiska. Kritika ga ubija, ali ga savjeti i predlozi aktiviraju da uradi ono što treba.

Muškarac rođen u ovom znaku voli da se bavi umjetničkim pozivima, poslovima vezanim za ljepotu, ali isto tako i istraživačkim radom  ili poslovima u bankarstvu ili investicijama.

Ima mnogo prijatelja i uvijek je spreman da im pomogne. Žene koje on voli su srećne i mogu dok su pored njega da osjete božansku ljubav.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja