KARAKTERISTIKE ZNAKOVA – Jarac 22. decembar – 20. januar

Izvor: mogujatosama.rs Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 27. 01. 2016. - 8:02h

jarac

Jarac

Opšti podaci:

Vladavina Jarca:     22. decembar – 20. januar

Element:     Zemlja

Asocijacija:     Kamen

Dinamika:     Kardinalni ženski vladajući znak

Polje:     Deseto polje, analogon znaka Jarca

Vladajuća planeta:     Saturn

Boja:     Srebrna

Metal:     Gvožđe, olovo, bakar

Kamen:     Safir, kristal, rubin

Biljka:     Ljubičica, crna lala

Životinja:     Jarac, ribe

Povoljni dani:     Srijeda, subota

Srećni brojevi:     1, 5, 7

Povoljni mjeseci:

–    za ljubav: april

–    za odmor: juli

–    za porodicu: mart

–    za uživanje: juli i decembar

Poznati rođeni u znaku Jarca: Pol Sezan, Mao Ce Tung, Henri Miler, Molijer, Felini, Al Kapone, Marlen Ditrih, Naser, Ričard Nikson, Mohamed Ali, Dejvid Bovi, Hemfri Bogart, Ava Garner, Fej Danavej, Kepler, Džek London, Isak Njutn, Jovanka Orleanka, Luj Paster, Elvis Prisli, Ticijan, Branko Ćopić, Dorica Ćosić, Dženis Džoplin…

Osobine:

Volja – Volja kod ovih osoba je čvrsta, konstruktivna i prodire gdje hoće. Opaki su protivnici, znaju svoju snagu i ako im masa potvrđuje, postaju despoti i ne bježe ni od jedne opasnosti. Fanatici su i vjeruju u sudbinu.

Osećanja – Osjećanja su im hladna kao kamen. Svojim hladnim stavom impresioniraju i nameću se. Iako  su istovremeno i velike patriote, sposobni za žrtve, samopregorni, sposobni su i za surovost i sirovost.

Intelekt – Intelekt im je sklon dogmi, vole da grade i da čuvaju izgrađeno, dobri su i sposobni za rad i skloni su anahronizmima.

Temperament – Temperament kod Jarca obično je melanholičan i flegmatičan, zato su kamenog lika, čvrstih pogleda, nostalgični, neumoljivi, hladni, rezervisani. Epski ljudi ih impresioniraju, vole život u prirodi.

Vrline – Vrline kod ovih osoba su istrajnost, izdržljivost, ozbiljnost, vjernost drugu, čvrstina, konstruktivnost, štedljivost, metodičnost i taktičnost.

Mane – Mane su: melanholična raspoloženja, apatičnost, zatvorenost u sebe, prezir prema onome što ne odobravaju, zla volja, prepuštanje sudbini, agresivnost, sklonost despotizmu.

Voli – Vole tradiciju, istoriju svog naroda, obožavaju intelekt, oduševljavaju se životom naroda, epom, pastoralama i kultovima.

Ne voli – Oni ne vole poslove koji se odvijaju na brzinu, neukusne šale, razne podvale, svako ekstravagantno ponašanje.

Poslovnost – Kako je ovaj znak pod uticajem Saturna, planete pravednosti i naprednog rada, to su osobe ovog znaka veoma pouzdane, pravedne i povjerljive. Poslovne veze imaju sa Škorpijama, Rakovima, Blizancima i Ribama, ali svi poslovi sa ovom osobama nisu perspektivni. Kada su u pitanju trajne poslovne veze, Jarčevi mogu ostvariti čvrste poslovne veze sa Lavovima, Jarčevima i Strijelcima. Razlog tome je što im ove osobe daju, njima toliko potrebnu energiju.

Moda – Žene  u znaku Jarca  vole klasičnu odjeću, ali u reinterpretiranom ad hok stilu, u osnovnim bojama kao, na primjer, u vanvremenskoj crnoj ili srebrnoj.

Ishrana – Osobe rođene u ovom znaku imaju probleme sa cirkulacijom i zato moraju da vode računa o ishrani. Trebalo bi da izbjegavaju sva masna jela, kafu, alkohol i cigarete.

Zdravlje – Osobe rođene u znaku Jarca su otporne i jake, što proizilazi iz njihovog nepretencioznog i uzdržanog karaktera.  Slabe tačke Jarca su koljena, vene i arterije, pate i od upale zglobova i bolesti kostiju. Kada obole teško ih je ubijediti da se posvete liječenju, zbog osjećanja dužnosti ne žele da napuste posao. Kada postanu svjesni svoje bolesti, postaju poslušni pacijenti, jer vole da drugi brinu o njima.

Žena Jarac

Žena rođena u ovom znaku je dopadljiva i vedra. Njene oči su ogledalo njenog srca i duše. Voli društvo i zabavu. Ponekad se opusti, ali nikad ne toliko da izgubi glavu i sva su joj djela sračunata sa razumom i po njenoj volji. Ogovaranje ne podnosi, a one koji su joj neprijatelji uvijek uspijeva da nadvlada i postidi.

Njeni pogledi na život su puni optimizma, i svima kojima je okružena podiže moral i snagu. Nije osjetljiva i osobama koje su joj drage, oprašta greške. Ovo je staložena, promišljenja i ambociozna osoba koja se posebno ističe u velikim poslovima, gdke se traži dobar organozator i praktičan menadžer.

Ona je osoba za koju se može  reći da „ što očima vidi, to rukama napravi“. U stanju je da rasipa energiju, pa nekada posustane, ali  zbog  velike duhovne snage, u stanju je da sve prepreke savlada.

Ovo je tip žene koja razumije muškarce, poznaje sve njihove slabosti i uvijek je spremna za kompromis. Nezamenljiv je drug i prijatelj.

Posebna je i ni od koga ne traži pomoć, pa će zbog toga imati dosta neugodnih dana u životu. Brak je za nju svetinja koju čuva, poštuje i odvaja od probleme svakodnevnog života.

Muškarac Jarac

Muškarac rođen u ovom znaku je praktičnog duha i veoma snalažljiv. Ovo je ličnost koja posjeduje izvanredne intelektualne sposobnosti i neograničenu želju za znanjem. Marljivošću i strpljenjem  postiže ciljeve o kojima dugi maštaju, a sve zahvaljujući tome što je  uporan istraživač i pažljiv posmatrač.

Novac lako stiče, u stanju je da ga brzo zaradi, prihvata svaki posao i ne plaši se rada. Ponekad je neoprezan, previše je povjerljiv prema prijateljima, tako da se može desiti da bude obmanut. Po prirodi je darežljiv, ali je u stanju da uvijek tačno procijeni vrijednost svakom svom poklonu i voli da mu se istom mjerom uzvrati.

U životu nema mnogo prijatelja, ali kada se za nekog veže, postaje mu trajan i dubok prijatelj. Hrabar je, ne boji se nikakvih prijetnji, a kada napada to dolazi iznenada, bez velikih polemika i svađa.

Ovo je osoba puna snage i energije, malo priča a mnogo stvara. Mrzi laž i hvalisanje, ali to traje sve dok ne počne priča o ženama, o čemu ima svoje posebno mišljenje. Voli žene, puno im obećeva, malo uzvraća, ne priznaje zaljubljenost, tiranin je u ljubavi, ali i pored toga ovo je muškarac koji se sviđa svim ženama i one ga vole. Svoje avanture  krije kao zmija noge, i teško je saznati njegove planove, želje i ciljeve.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja