NAJAVA Predavanje dr Dragana Petrovića u Eparhijskom domu

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 04. 01. 2016. - 23:45h

U utorak, 5. januara 2016. godine u Eparhijskom domu u Trebinju sa početkom u 19.00 sati, održaće se predavanje na temu „Savremeni Balkan u multipolarnom svjetskom poretku koji nestaje“.

Dr dragan petrovic

Predavanje će održati dr Dragan Petrović, politički analitičar iz Beograda.

Organizator predavanja je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta, gradski odbor Trebinje.

Petrović je diplomirao na četiri fakulteta u okviru državnog Univerziteta u Beogradu, na kojima je prethodno paralelno studirao i to: na Ekonomskom (1999), na Sociologiji (2000), na Istoriji (2000) i na Političkim naukama (2002).

Završio je Postdiplomske studije na Geografskom fakultetu u Beogradu, na odsjeku Ekonomska geografija i odbranio magistarsku tezu ‘Razvoj i razmeštaj industrije Beograda u XIX i XX veku“ 2003. godine.

Završio je Postdiplomske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odsjek Međunarodni odnosi i odbranio je magistarsku tezu „Francusko – jugoslovenski odnosi u vrijeme Alžirskog rata 1952-1964.“ 2008. godine.

Doktorirao je na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu, oblast Politička geografija 2007. godine sa temom disertacije „Rusija na početku XXI vijeka – geopolitička analiza“.

Stalno je zaposlen u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu, kao Viši naučni – saradnik, gdje se pored cjeline međunarodnih odnosa bavi posebno Rusijom i postsovjetskim prostorom kao primarnom oblašću, a potom i Francuskom.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja