DODIK U SANKT PETERBURGU – U januaru posjeta ruskih privrednika Srpskoj

Izvor: rtrs.tv Foto: rtrs.tv
TREBINJELIVE 17. 12. 2015. - 23:41h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, u okviru posjete Sankt Peterburgu, sastao se danas sa privrednicima i menadžmentom preduzeća za proizvodnju turbina i opreme za hidroelektrane i termoelektrane.

Dodik sankt peterburg

Predsjednik Srpske je rekao da su sa kompanijom koja je radila osnovnu opremu za termoelektrane „Gacko“ i „Ugljevik“, razgovarali na koji način se može ta oprema učiniti boljom i efikasnijom da bi proizvodila više električne energije.

Dogovoreno je da do kraja januara predstavnici i stručnjaci ove ruske kompanije dođu u Republiku Srspku i procijene kakave bi rekonstrukcije trebalo učiniti da bi se postigla bolja i sigurnija proizvodnja struje.

Dodik je danas razgovarao i sa ruskim bankarima o potencijanim investiranjima u Republiku Srspku.

– Pored toga, razgovarao sam sa jednom grupom bankara koji su već duže vrijeme prisutni na terenu, kao što su i predstavnici SSB banka i drugih banka, o njihovim eventualnim poslovnim aktivnostima u Republici Srspkoj i projektima koji bi nam omogućili podršku za proizvodnju i izvoz u Rusiju. Ovdje sam pričao sa privrednicima, prije svega, sa našim ljudima građevinarima, i ukazuje se dobra prilika, ali i potreba da naša građevinska preduzeća budu dodatno angažovana na prostoru Rusije, tj. da postoji mogućnost i da se ovdje bude prisutno. Naravno, to zavisi od sposobnosti naših građevinara i njihovog interesa da se tako nešto realizuje – izjavio je predsjednik Srpske za Radio-televiziju RS.

Večeras će u Sankt Peterburgu, u organizaciji gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka, Dodik prisustvovati velikom prijemu povodom Nove godine.

– Ovom prijemu će prisustvovati kompletan diplomatski kor iz Moskve i brojni visoki funkcionera federalnih vlasti Rusije – rekao je Dodik.

Nakon Sankt Peterburga, predsjednik Srpske otputovaće za Peking gdje će prisustvovati na investicionoj konferenciji koja će okupiti sve poslovne ljude koji ulažu i planiraju da ulažu u Republiku Srpsku u oblasti malih i srednjih preduzeća, industrije i primarne prerade poljoprivrednih proizvoda.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja