Igra, pjesma i gromoglasni aplauzi - ispratili su večerašnji tradicionalni godišnji koncert Gradskog kulturno-umjetničkog društva "Alat Svislajon", koji je večeras održan u prepunoj pozorišnoj sali Doma kulture.

godisnji koncert alata 2015 (3)

U susret šest decenija uspješnog bitisanja, koje će Alatničari obilježiti iduće godine kroz raznovrstan program, predstavili su se jedni od glavnih ambasadora kulture grada na obalama Trebišnjice, čuvari tradicije, igre i pjesme.

Alat je ove godine, kako je u pozdravnom govoru rekao Dragan Mijović - predsjednik Alata, upisao 60 novih članova, dok ih u svojoj evidenciji ima preko 500, što ih svrstava u najbrojnija kulturno-umjetnička društva u regionu, pa i šire.

"Za ovaj prelijepi koncert i ovo društvo koje je već šest decenija na okupu zaslužni su naši članovi, umjetnički rukovodilac, asistenti za igru, orkestar", kazao je Mijović.

I ovoga puta upućena je zahvalnost svima koji godinama prate i pomažu Alat.

godisnji koncert alata 2015 (3) godisnji koncert alata 2015 (3) godisnji koncert alata 2015 (3) godisnji koncert alata 2015 (3) godisnji koncert alata 2015 (3)