Hrvatska državna izborna komisija nakon 99,52 posto prebrojanih glasova, jutros u 7 sati saopštila je da je Domoljubna koalicija osvajila 59, koalicija Hrvatska raste 56, a Most 19 mandata.
 

lokalni izbori hrvatska 2013. IDS je jedan mandat izgubio pa ih sada osvaja 3, dok HDSSB i Milan Bandić i dalje imaju po 2, a Uspješna Hrvatska i Živi zid po jedan zastupnički mandat.

Objava prvih rezultata parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, prema kojim HDZ ima najviše osvojenih mandata označila je početak slavlja u štabu Domoljubne koalicije.

Trešti muzika, svi skaču i pjevaju "večeras je naša fešta, neka nas (premijer Zoran) Milanović čuje" i niko i ne pomišlja da Tomislav Karamarko neće sastaviti novu vladu.

Hrvatske zastave kao i zastave stranke te uzvici "Hrvatska, Hrvatska", "Pobjeda! Pobjeda!", orili su se u punoj dvorani "Globus" nakon objave prvih neslužbenih izbornih rezultata.

Prvi na listi u prvoj izbornoj jedinici Željko Rajner za HRT kaže da je ovo značajna pobjeda nad SDP-ovom koalicijom. "Istina, MOST ima značajan rezultat, to je skup ličnosti s različitim pogledima, ali ti pogledi su slični našima. Koalicija? Pričekaćemo konačne rezultate, pa ćemo vidjeti...", poruka je Reinera, dok Gordan Jandroković dodaje da će razgovarati sa svima koji žele promjene u Hrvatskoj.

U sred euforične atmosfere u šabu HDZ-a direktorka kampanje Josipa Rimac poručuje da će rezultati još rasti i da očekuju još nekoliko mandata, minimalno 68.