Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Beogradu, Fudbalski klub Partizan obilježio je vrijedan jubilej - 70 godina od osnivanja.

proslava 70 godina fk partizan

Predsjednik aktuelnog šampiona Srbije, Zoran Popović, rekao je pozdravljajući mnogobrojne zvanice da je Partizan u proteklih sedam decenija “prevazišao želje osnivača”.

- Partizan je bio i biće jači od svih i od svega. Ljubav prema klubu postala je definicija u njenom najčistijem izvoru, zbog toga jačamo i verujemo u sebe. Partizan su ljudi, navijači, sportisti, svi koji su mu nesebično predavali ljubav - rekao je Popović.

On je istakao da su za uspjehe i slavu crno-bijelih zasluženi svi bivši i sadašnji članovi kluba.

- Sopstvenu istoriju i tradiciju obeleževano i poštujemo, ali idemo dalje u korak sa vremenom. Naša najveća pobeda upravo je ova proslava, trajnost i postojanje. Partizan je večan, zbog njega zaboravimo na sebe, dajmo crno-belima sve što možemo. Da širimo ljubav i radost, zbog toga i postojimo, bićemo nagrađeni slavom. Živeo Partizan - dodao je Popović.

Kapiten fudbalera crno-bijelih Saša Ilić čestitao je 70. rođendan Sportskom društvu Partizan i poželio mnogo trofeja u budućnosti.

- Mnogo titula dolazi iz SD Partizan, a nadam se da će ih biti sve više u budućnosti. Velika je čast biti navijač Partizana i biti prisutan ovde. Ovo je veličanstvena predstava kroz koju smo videli celu istoriju Partizana - konstatovao je Ilić.

Fantastičnoj proslavi prisustovao je i predsjednik SD Partizan, Duško Vujošević.

- Sedam decenija... Ne samo da je to već duga tradicija, nego kakvih 70 godina - ispunjenih odličnim rezultatima. Mislim da je Partizan, kao klub koji je proistekao iz partizanskog pokreta, u principu zadržao neke od tih karakteristika - moral, način ponašanja - i da časno nosi takvo ime - kazao je Vujošević.

U okviru obilježavanja jubileja emitovan je i dokumentarni film Dragana Bjelogrlića u kojem su prikazani najznačajniji trenuci Partizana tokom 70 godina postojanja.

Svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu prisustvovale su brojne zvanice, bivše i sadašnje legende kluba, predstavnici sportskog, kulturnog i javnog života Srbije, među kojima prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.