25. SAMOSTALNA IZLOŽBA Crteži Veselina Brkovića pred Trebinjcima

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 14. 09. 2015. - 22:45h

U Galeriji Kulturnog centra u Trebinju večeras je priređena izložba crteža Veselina Brkovića, prodekana za nastavu na Akademiji likovnih umjetnosti /ALU/ u našem gradu.

izlozba veselina brkovica u trebinju

Na 25. samostalnoj izložbi Brković je predstavio 72 rada, koji su nastali u posljednje tri godine njegovog stvaralaštva.

„Ovi radovi su objedinjeni u tehničkom smislu, odnosno, priča je ispričana linijom, perom, tušem,  i papirom kroz klasična izražajna sredstva, vraćajući se suštini likovnog govora“, kazao je Brković, dodajući da je na taj način napravio retrospektivu svog misaonog procesa, sagledavajući svoj pređeni put i pokušavajući da poronađe način za svoj dalji istraživački pristup.

On je istakao da je najčešće izlagao u Trebinju i to 15 puta, što za njega predstavlja najljepši, ali i najteži doživljaj.

„Drago mi je što na večerašnjoj izložbi vidim ljude koji me prate preko 25 godina, kao i to da su i dalje zainteresovani da pogledaju ono što radim“, rekao je Brković, napominjući da priređuje izložbe kako bi se vidio sa prijateljima i sa njima razgovarao o ‘lijepim temama’.

Prema njegovim riječima, bavi se crtežom kao samostalnom disciplinom, ali se na večerašnjoj izložbi mogu vidjeti i upotreba savremene digitalne tehnologije – digitalni printovi, crtanje u računaru.

izlozba veselina brkovica u trebinju

izlozba veselina brkovica u trebinju

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja