U Galeriji Kulturnog centra u Trebinju večeras je priređena izložba crteža Veselina Brkovića, prodekana za nastavu na Akademiji likovnih umjetnosti /ALU/ u našem gradu.

izlozba veselina brkovica u trebinju

Na 25. samostalnoj izložbi Brković je predstavio 72 rada, koji su nastali u posljednje tri godine njegovog stvaralaštva.

"Ovi radovi su objedinjeni u tehničkom smislu, odnosno, priča je ispričana linijom, perom, tušem,  i papirom kroz klasična izražajna sredstva, vraćajući se suštini likovnog govora", kazao je Brković, dodajući da je na taj način napravio retrospektivu svog misaonog procesa, sagledavajući svoj pređeni put i pokušavajući da poronađe način za svoj dalji istraživački pristup.

On je istakao da je najčešće izlagao u Trebinju i to 15 puta, što za njega predstavlja najljepši, ali i najteži doživljaj.

"Drago mi je što na večerašnjoj izložbi vidim ljude koji me prate preko 25 godina, kao i to da su i dalje zainteresovani da pogledaju ono što radim", rekao je Brković, napominjući da priređuje izložbe kako bi se vidio sa prijateljima i sa njima razgovarao o 'lijepim temama'.

Prema njegovim riječima, bavi se crtežom kao samostalnom disciplinom, ali se na večerašnjoj izložbi mogu vidjeti i upotreba savremene digitalne tehnologije - digitalni printovi, crtanje u računaru.

izlozba veselina brkovica u trebinju

izlozba veselina brkovica u trebinju