Proteklog vikenda plivači Leotara učestvovali su na međunarodnom plivačkom mitingu XII Aqua 235 cup 2015, koji je održan na olimpijskom bazenu Akva parka u Jagodini.

plievaci leotara u jagodini

Plivački klub "Leotar" predstavljalo je 13 plivača, koji su osvojili 15 medalja od čega šest zlatnih, četiri bronzane i šest srebrnih.

Na osnovu rezultata, treninzi tokom ljetnjih mjeseci mladim plivačima Leotara su se uveliko isplatili.

PK "Leotar" je u ekipnoj kategoriji od 29 klubova iz šest država zauzeo peto mjesto, a da su Trebinjci na put otišli u kompletnijem sastavu sigurno bi se borili za pobjednički pehar.

Trebinjski delfini osvojili su petnaest medalja od čega pet zlatnih, četri srebrene i šest bronzanih.

Pored osvojenih medalja, raduje veliki broj ličnih rekorda plivača Leotara, što ukazuje na rezultatski napredak u kojem su prednjačili Balša Šarenac (1997) i Veljko Jovanić (2003).

Zlatnim medaljama su se okitili: Helena Lakić (2005) u disciplini 100m leđno, Ana Čučković (1998) na 50m delfin i 50m prsno, Marija Rosandić (2000) u disciplini 50m delfin, a u najuzbudljivijoj trci u Jagodini, na samom kraju takmičenja, kao šlag na tortu, štafeta PK Leotar u ženskoj konkurenciji u sastavu Marija Rosandić, Irina Ninić, Marija Ninković i Ana Čučković osvojila je zlatnu medalju u disciplini 4x100 metara slobodno, apsolutna kategorija.

Na ovome takmičenju učestvovalo je 311 plivača iz 29 klubova koji su došli iz Makedonije, Kenije, Švajcarske, Južne Afrike, BiH i Srbije.

"Sada nam predstoji teži dio sezone kada se trebaju obezbijediti uslovi za treniranje naših plivača u susjednim gradovima da bi održali formu i nivo rezultata iz ljetnjeg perioda", ističe Veljko Piljević, trener PK "Leotar".