Helikopter Oružanih snaga BiH, koji je stigao večeras u Trebinje u ispomoć u gašenju požara koji već četiri dana bukte na području grada i prijete naseljenim mjestima, dejstvuje na području Starog Slanog, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Danko Vuković.

pozar

Vuković ističe da su u toku dana veći požari na području trebinjskih brda stavljeni pod kontrolu, ali da su se aktivirali novi i da jedan prijeti naseljenim mjestima na području Luga.

On kaže da je situacija na terenu mnogo bolja nego u prijepodnevnim časovima i sinoć kada se vatra širila u nekoliko krakova, pa su vatrogasci velikim naporima uspjeli da od vatrene stihije sačuvaju više trebinjskih sela.

U pomoć su danas došli i vatrogasci iz Herceg Novog, kao i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Osim vatrogasaca iz Trebinja i Lastve, te pripadnika Civilne zaštite i radnika Centra za gazdovanje kršom, u pomoć su još sinoć pritekli pripadnici Jedinice za podrške "Hidroelektrana na Trebišnjici", a jutros vatrogasci iz LJubinja i Bileće.

Vatrogasci su već četiri dana danonoćno na terenu i velikim požrtvovanjem uspijevaju da sačuvaju kuće i ostala dobra od vatrene stihije.