Proteklog vikenda plivači PK "Leotar" učestvovali su na dva držvana prvenstva. Mlađi takmičari učestvovali su na ljetnom prvenstvu BiH za kategorije mlađi pioniri i pioniri, koje je održano na Olimpijskom bazenu SRC "Banje" u Trebinju, dok su plivači u starijim kategorijama u Podgorici učestvovali na "Montenegro Open 2015".

Helena na postolju u Trebinju

Na ljetnom prvenstvu BiH 2015 za mlađe kategorije, na Olimpijskom bazenu u Trebinju, učestvovalo je 228 najboljih mladih plivača iz 14 klubova iz svih krajeva BiH.

Boje PK "Leotar" na Banjama branilo je dvadesetak najmlađih trebinjskih delfina od kojih je najuspješnija bila Helena Lakić (2005). Ona je u kategoriji mlađih pionira osvojila tri medalje od čega dvije srebrne i jednu bronzanu i tako postala vicešampion BiH za 2015. godinu u disciplinama 100m i 200m leđno, dok je u disciplini 50m leđno osvojila bronzanu medalju.

Na otvorenom prvenstvu Crne Gore za 2015. godinu, na Olimpijskom bazenu u Podgorici, PK "Leotar" su predstavljali: Ana Čučković (1998), Balša Šarenac (1997) i Zoran Vujičić (1981).

Članovi PK Leotar i sa prvenstva u Podgorici, gde je učestvovalo 134 plivača iz 24 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, Mađarske, Austrije, BiH i Crne Gore, donijeli su nova odličja u Trebinje. Ana Čučković i Balša Šarenac na Olimpijoskom bazenu u Podgorici osvojili su po jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Ana je srebrnu medalju osvojila u disciplini 50m prsno, dok je bronzanu medalju osvojila na 50m slobodno.

Ana i Balsa sa medaljama u Podgorici

Balša je svoje medalje osvojio u prsnom stilu i to srebrenu na 200m i bronzanu na duplo kraćoj dionici 100m.

"Iako su nam prvenstva došala neposredno po otvaranje trenažne sezone na bazenu u Trebinju u potpunosti sam zadovoljan sa ostvarenim rezultatima naših plivača na proteklim državnim prvenstvima, pogotovo sa osvajačima medalja. Iako su državna prvenstva iza nas, nama tek sada predstoji period marljivih treninga na bazenu u Trebinju, kao i nova takmičenja. Prvo naredno bi trebalo biti 25. ula u Mostaru, a zatim 8. avgusta u Jagodini", ističe Veljko Piljević, trener PK "Leotar".