Skoro na svakom koraku je hotel. Ali slobodnih soba nema. To je trebinjskim ugostiteljima dalo vjetar u leđa pa su se masovno počeli baviti gradnjom novih smještajnih kapaciteta na jugu Srpske.

trebinje grad

Ukupan broj ležajeva procjenjuje se na oko hiljadu i po ležajeva. Od toga je 800 ležajeva zvaničnih prijavljenih koji redovno uplaćuju boravišnu taksu. Možemo reći da se u Trebinju planira još, imamo najave oko 200 zvaničnih tih kapaciteta da se izgradi u narednom periodu, kaže Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinja.

A trenutno se u Trebinju gradi desetak novih hotela i motela. Iako su smještajni kapaciteti popunjeni samo u toku ljetnih mjeseci, investitori ulažu i po nekoliko miliona maraka. A sve te nove i luksuzne sobe zimi će “zjapiti” prazne pokazuju zvanični podaci turističke organizacije. Ipak, vlasnici hotela imaju drugačiju računicu.

Mnogo novca je uloženo u naš hotel. Radi se o dugoročnoj investiciji. Naš hotel je luksuznog tipa ali obzirom da je Trebinje zagazilo već na mapu evropski poznatih turističkih destinacija nadamo se iskreno da će naša investicija biti opravdana, kaže hotelijer Maja Kovač.

Kroz Trebinje u toku sezone prođe po nekoliko stotina hiljada turista. Međutim većina njih se u gradu na Trebišnjici zadrži samo nekoliko sati. Gosti iz Srbije su i dalje najpoželjniji posjetioci, a odmah iza njih našli su se Južnokoreanci, Rusi i Grci koji u Trebinje dolaze na nekoliko dana, dobro se provode i što je najvažnije široke su ruke, kažu gradski ugostitelji.

Pogledajte prilog iz Centralnih vijesti!