Više stotina članova iz šest kulturno–umjetničkih društava iz inostranstva i grada domaćina večeras se na Trgu slobode u centru Trebinja predstavilo igrama i pjesmama iz svojih zemalja.

medjunarodni festival folklora trebinje 2015 ucesnici

Prije predstavljanja mnogobrojnoj publici, kulturno-umjetnička društva su u svečanom defileu prošla ulicama Trebinja od hotela "Leotar", mostom Iva Andrića do Trga slobode.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje Žarko Vico rekao je da su nastupula društva iz Grčke, Bugarske i Turske, te društva iz Trebinja - "Hercegovina" iz Petrovog Polja, "Svislajon" i Ansambl nacionalnih igara "Jovan Dučić".

"Turistička organizacija Trebinja na ovaj način, koji je i najljepši, želi da približi sve vrijednosti i ljepote koje posjeduje naš grad da bi naši gosti s pozitivnim utiscima otišli u svoju zemlju", istakao je Vico.

On je naglasio veliki značaj manifestacije za grad, napominjući da su bogatu kulturnu ponudu pozitivno prihvatili turisti koji već ovdje borave.

medjunarodni festival folklora trebinje 2015 ucesnici

Predstavnici stranih kulturno-umjetničkih društava saglasili su se da je Trebinje grad u koji će se s radošću vraćati i da ih je impresioniralo gostomprimstvo ovdašnjeg stanovništva.

Međunarodni festival folklora organizovali su Turistička organizacija Trebinje i agencija "Blu dajmond ivents" iz Beograda, koji imaju namjeru da ova manifestacija koja se održava drugi put, preraste u tradicionalnu.