VANREDNO STANJE Policija na nogama

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 27. 04. 2015. - 22:01h

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ocijenio je da bi teroristički napad u Zvorniku mogao da bude početak mnogo gorih dešavanja u BiH i istakao da će policija Srpske preduzeti sve moguće mjere da zaštiti institucije i građane.

teroristicki napad zvornik

Lukač je poručio da će MUP Republike Srpske proganjati teroriste i njihove saradnike ma gdje bili na području Srpske, te dodao da oni koji su spremni na ovaj korak „neće imati mira“.

„Moraće biti sigurni da imamo odgovore na ovakve stvari i da nećemo ni oprostiti, ni zaboraviti i da ćemo se boriti protiv njih na svakom koraku. To im mora biti jasno i moraju znati da će imati svakog građanina Republike Srpske protiv sebe“, rekao je Lukač.

On je naveo da je nakon terorističkog akta u Zvorniku pripravnost policije podignuta na najviši nivo.

„Bojim se da ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u čitavoj BiH. Zato svi moramo da obratimo pažnju na one koji se kreću oko nas, na nepoznata lica, na lica koja su sklona ovakvim stvarima i da preduzmemo sve mjere da zaštitimo ne samo policiju, nego građane, institucije, djecu“, rekao je Lukač.

On je naveo da zbog toga svi moraju biti mobilni i spremni za ovakve stvari koje su se dešavale u svijetu, a nažalost i u Srpskoj, te poručio da građani moraju pomoći policiji u pribavljanju potrebnih informacija.

Lukač je naveo da je ovaj napad najgori mogući odgovor na izjave onih političara koji su kritikovali formiranje Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je večeras izvršio pripadnik vehabijskog pokreta, saznaje Srna.

U ovom terorističkom napadu ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku.

Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre i u toku je njegova identifikacija. Pripadnik vehabijskog pokreta je uz poklič „Alahu ekber“ oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

Napad izvršio  Nerdin Ibić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika.

„Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca“, naglasio je Lukač.

On je potvrdio da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

„Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajaci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmjene vatre“, rekao je Lukač.

On je dodao da je napadač bio naoružan sa dvije puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni municije.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
10.000+
dnevnih
posjeta
300.000+
mjesečnih
čitanja
750.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.300+
fejsbuk
sviđanja