Programom pod nazivom "Na Dučićevom putu", večeras je u Trebinju završila dvodnevna kulturna manifestacija "Dučićeve večeri poezije", koja je okupila najeminentnija naučna imena iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

na ducicevom putu duciceve veceri poezije

U večerašnjem programu svoje stihove u čast Dučića su kazivali pjesnici Rajko Petrov Nogo, Dragan Hamović, Gojko Đogo, Zdravko Miovčić, Radomir Uljarević, Slavomir Gvozdenović, Milutin Mićović i Stojan Janković.

Bobo Vučur je svirao klavir zajedno sa klarinetistom iz Herceg-Novog Svetislavom Vasićem, a Vučur je bio i pratnja baritonu Milosavu Sukonjici.

na ducicevom putu duciceve veceri poezije

Večerašnji program vodila je Biljana Đurović.

Ovogodišnja manifestacija, kao i svake godine, obogatila je kulturni sadržaj grada na obalama Trebišnjice. U protekla dva dana zainteresovani su uživali u izložbama, promocijama knjiga, poetskim večerima, scensko-muzičkom programu.

U bogatom programu su učestvovali glumci Narodnog pozorišta iz Beograda – Nebojša Dugalić, Biljana Đurović i Boris Pingović, Crkveni hor “Sveti novomučenik Stanko” iz Nikšića, te prvakinja beogradske opere Svetlana Nestorov, uz klavirsku pratnju Borislava Nestorova.

na ducicevom putu duciceve veceri poezije

Završnoj večeri prethodio je susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola u Gimnaziji "Jovan Dučić", a u Muzeju Hercegovine otvorena je izložba skulptura i slika Stevana Kijca.

U večernjim časovima u Galeriji Kulturnog centra promovisana je knjiga "Plave legende Jovana Dučića", čiji je izdavač Savez Srba iz Temišvara.

na ducicevom putu duciceve veceri poezije