U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" večeras je odigrana prijateljska utakmica u rukometu između domaćeg "Leotara" i Rukometnog kluba /RK/ "Budvanska rivijera" iz Budve, koja je završila pobjedom gostiju rezultatom 25:27, poluvrijeme 12:11.

leotar budvanska rivijera prijateljska utakmica

Ova dva kluba igrala su u Trebinju i prije mjesec dana, takođe, prijateljsku utakmicu u kojoj su slavili Budvani sa rezultatom 25:34 ( 10:17 ).

Za razliku od prve utakmice, današnja je bila izjednačena u igri, uzbudljiva i protivnici su se smjenjivali u vođstvu. Na kraju prvog poluvremena domaćini su otišli na odmor sa jednim golom prednosti - 12:11.

Drugo poluvrijeme je bilo kao i prvo sve do 54. minuta, kada gosti pri rezultatu 24:24 prave seriju od 3:0. U posljednjem minutu "Leotar" je dao jedan gol i uspio samo da smanji prednost Budvana za konačan rezultat 25:27.

Nakon utakmice trener gostiju Brano Božović za portal TrebinjeLive.info je rekao da je pored igre, veoma važno prijateljstvo i saradnja između dva kluba, ali i da je, u odnosu na prethodnu utakmicu, vidljiv napredak u igri Trebinjaca.

leotar budvanska rivijera prijateljska utakmica Koraćević i Božović

"Rukometaši 'Leotara' večeras su odigrali puno bolje i angažovanije u odnosu na prethodnu utakmicu. Mi smo, poslije jedne teške utakmice u Mojkovcu, došli ovdje da se odmorimo i puno nam znači promjena sredine, jer smo u Trebinju pronašli prijatelje. To će sigurno preći u jedno trajno prijateljstvo", istakao je Božović.

RK "Leotar": Savović, Vidačić, Komnenović, Šutalo 3, Bartolović 9, Kolovrat 3, Šegrt, Vico 2, Spaić 1, Kapor 2, Misita 3, Inić 1, Uljarević 1, Bratić. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Budvanska rivijera": Đurđević, Pešić, Jauković, Lipovina 4, Šekarić 7, Vasiljević 2, Lakić, Vuković 2, Čizmović, Đođić 3, Suknović 1, Lukas 3, Marsenić 5. Trener: Brano Božović.