U Nikšiću je održan turnir regionalne lige za rukometaše u kadetskoj konkurenciji na kojoj je RK "Trebišnjica" osvojio prvo mjesto.

rk trebisnjica

Prema ranije usvojenom kalendaru takmičenja i održanim turnirima u Podgorici, Trebinju i Metkoviću, ovo je četvrti turnir po redu gdje je domaćin bio RK "Čelik" iz već pomenutog grada.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. Grupu "A" su činili: Čelik, Mojkovac, Korčula, Metković 2, dok su grupu "B" činili: Akademija Đukanović iz Podgorice, Mokošica iz Dubrovnika, Metković 1, Trebišnjica iz Trebinja.

Poslije razigravanja po grupa, ekipa iz našeg grada ostvarila je stoodstotni učinak pobijedivši u svojoj grupi Akademiju Đukanović 18:6, Mokošicu 21:6 i Metković 1 12:5.

U finalnom susretu Trebinjci su odmjerili snage sa domaćinom, ekipom Čelika, i u dobroj igri ostvarili su pobjedu rezultatom 21:12, i tako upisali maksimalan broj bodova koji će se sabirati na završnom turniru.

"Treba napomenuti da je ekipa RK 'Trebišnjica', kako su turniri odigravani, podizala nivo igre, tako da ovaj rezultat može biti iznenađenje samo rukometnim laicima", kažu u RK "Trebišnjica".

Sljedeći turnir je zakazan u aprilu u Korčuli. A u upravi trebinjskog kluba vjeruju u dobar rezultat.