Na inicijativu omladinske organizacije Forum mladih i Odreda izviđača, 09.12.2014.g. u prostorijama JU Dom mladih sa početkom u 18h održana je Osnivačka skupština Omladinskog savjeta Trebinje.

omladinski savjet Kako je to predviđeno Zakonom o omladinskom organizovanju, omladinske savjete na lokalnom nivou mogu da čine omladinske organizacije upisane u registar omladinskih organizacija Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, a njih je pet sa područja Grada Trebinja koje su i formirale Omladinski savjet Trebinje, a to su: „Forum mladih“, „Odred izviđača“, „Korak naprijed“, „Vratite nam osmjeh i „Lider“.

Na Osnivačkoj skupštini Savjeta izabrani su članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora. Za predsjednika i potpredsjednika UO izabrani su Branka Komad i Spasoje Popovac, za predjsednika i potpredsjednika Skupštine Dražen Bošković i Veselin Dutina, za predsjednika i potrpedsjenika NO Dušan Kovač i Vladimir Šarić. Cilj osnivanja Savjeta je da uz učešće velikog broja mladih, omladinske organizacije kroz zajednički nastup na lokalnom, regionalnom, republičkom i međunarodnom nivou doprinesu poboljšanju položaja mladih u svim sferama društvenog života na području Grada Trebinja.

Osnivanju Omladinskog savjeta Trebinje prisustvovao je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti g-din Zoran Milošević, a osnivanje su podržali Grad Trebinje, JU Dom mladih, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Omladinski savjet Republike srpske.