U do posljednjeg mjesta ispunjenoj pozorišnoj dvorani Doma kulture PDP Trebinje je večeras održao završnu tribinu na kojoj su se predstavili kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH.

pdp centralna tribina

Trebinjci su sa ovog skupa poručili da će Narod Hercegovine iz inata i milion drugih razloga glasati za Slavka Vučurevića.

“Vjerujem da Trebinje i Hercegovina imaju snagu da kažu ne aktuelnoj republičkoj vlasti koja je oličenje kriminala i nepotizma. Ubjeđen sam da će 12. Oktobar biti dan pobjede nad aktuelnim režimom”, rekao je nosilac liste PDP za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 9 Slavko Vučurević.

Slavko Vučurević je istakao da je njegovo ime pod brojem jedan na listi za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice devet i da svi koji žele da za njega glasaju to mogu i da učine.

pdp centralna tribina

„Na taj način ćemo osujetiti pravno nasilje koje su uradili vrh SNSD-a i Centralna izborna komisija BiH. Ova odluka nije proizvela nikakvo pravno dejstvo, ja sam nosilac liste i možete da glasate za redni broj jedan i svaki glas koji dobijem biće validan“, rekao je Vučurević.

Dragiša Delić, kandidat PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH je rekao da je PDP sa zaprepaštenjem primio odluku CIK-a o ukljanjanju Slavka Vučurevića sa liste te da je to presedan koji se do sada na svijetu nije desio.

„Znajući hercegovački narod mislim da će oni koji i nisu mislili da glasaju za Slavka Vučurevića to u nedjelju učiniti i to će biti snažan odgovor bahatoj vlasti RS“, rekao je Delić, dodajući da su Hercegovci kao i njegovi Romanijci prkosan i inatan narod, i vjerujem da će još i više glasati za časnog čovjeka, čovjeka koji je oličenje otpora režimu Milorada Dodika, naglasio je Delić.

pdp centralna tribina

Na tribini PDP govorio je I Zoran Pologoš, kandidat za Narodnu skupštinu RS.

„Samo promjenama možemo doći do boljeg života i one su nam neophodne. Imamo najmanje penzije, invalidnine i plate u regiji, a u vrijeme vladavine SNSD-a 30 hiljada ljudi je manje zaposleno što su katastrofalni rezultati. Obećavamo neprestanu borbu za bolji status boračkih kategorija, za sve socijalne kategorije. Malo ko govori o natalitetu, a to je najvažnije pitanje u RS. Svake godine gubimo 4 do 5 hiljada stanovnika. Na nivou grada uradili smo koliko smo mogli, ali kada pobijedimo na nivou RS treba uvesti dječiji dodatak za treće i svako naredno dijete sve do 18 godine. Treba uvesti prosječnu penziju za majke sa četvoro ili više djece. Borba protiv bijele kuge nam je prioritet“, rekao je Pologoš.

pdp centralna tribina

Ljiljana Radoičić, kandidat PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH, pozvala je okupljene da podignu svoj glas protiv onih koji stvaraju podjele u RS, stvaraju podobne i nepodobne regije.

„Pošaljimo sadašnje nosioce vlasti na nivou RS u istoriju. Mi smo krojači svoje sudbine i glasom za PDP kreirajmo svoju budućnost-bolju RS“, istakla je Ljiljana Radoičić.

pdp centralna tribina

Na tribini PDP-a govorili su još i odbornici ove partije u trebinjskom Gradskom parlamentu Ljubiša Krunić i Lazar Vučković.

pdp centralna tribina