Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske sa liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović pozvao je večeras u Banjaluci glasače da masovno izađu na izbore, jer veća izlaznost znači i veću šansu za korijenite promjene.

nebojsa vukanovic

Vukanović je na predizbornom skupu rekao da, prema nekim anketama, ova lista ima desetak procenata, što će joj omogućiti da formira jak poslanički klub koji će biti garant dolaska velikih zaokreta u Srpskoj.

On je rekao da se među prioritetima nalazi zaustavljanje krađe i stvaranje pozitivne selekcije da na najvažnije pozicije, mimo politike i stranaka, budu izabrani najsposobniji ljudi, da se iskoriste potencijali kojima Srpska raspolaže i da bude zaustavljena eksploatacija radnika, naročito od privatnih poslodavaca.

Nosilac liste "Za pravdu i red" iz Izborne jedinice tri Ivan Šijaković rekao je da je među prioritetima sređivanje finansijskog sistema, jer se Republika Srpska nalazi u katastrofalnoj situaciji zato što nije sređen finansijski sistem i "što pare cure na sve strane".

On je rekao da će, ako ova lista dobije povjerenje građana, tražiti da bude uveden porez od 30 odsto za bogate, bez obzira kako je to bogatstvo stečeno, kao i uvođenje socijalnih karti da bi se tačno znala kakva primanja imaju građani.