Republici Srpskoj trebaju novi ljudi, a te ljude ima Stranka pravedne politike /SPP/, istaknuto je na večerašnjoj centralnoj tribini pomenute partije u Trebinju.

spp tribina trebinje

Dragomir Jovičić, kandidat SPP-a za predsjednika Republike Srpske, istakao je večeras u Trebinju da politika diktira sve što se dešava, te da je po prvi put aktivan u nekoj političkoj partiji. On kaže da je stanje u Srpskoj svakim danom sve gore i gore kako u političkom, tako i u privrednom i bezbjednosnom pogledu.

"Nama prvo treba jednakost šansi, da građani ne budu podijeljeni po bilo kom osnovu, posebno ne po političkoj pripadnosti. Ovo stanje ne mogu da promijene političke partije koje su na sceni, jer su ga one i proizvele, i to iz neznanja i loših kadrovskih rješenja", kazao je Jovičić, dodajući da da imamo mogućnost za bolji život, ali da je to neizvodljivo zbog nepostojanja sistema odgovornosti.

Jovičić je istakao da republička i lokalna administracija koštaju dvije milijarde maraka, dok je 30 odsto te iste administracije višak, što znači, kako je rekao, da više od 600 miliona KM trošimo na potpuno nepotrebne stvari.

dragomir jovicic spp

"Ni sadašnja republička vlast ni opozicija koja sebe zove 'Savez za promjene', koja je na vlasti u 38 opština i gradova u Srpskoj, ne vode računa o ljudima i organizaciji. I zbog toga i jesmo u ovakvom stanju", kazao je Jovičić, dodajući da se problemi mogu rješiti vlastitim resursima, te da će kada dođu na vlast vratiti doprinose na 52 odsto, jer je aktuelna poreska politika povećanjem stope ugasila 17.000 samostalnih trgovinskih radnji.

Aktuelna vlast je potrošila 22 milijarde maraka za osam godina, kazao je Jovičić, dodajući da bi smo živjeli kao Švajcarci da je taj novac namjenski potrošen.  On napominje da se niko ne ponaša odgovorno prema državnoj imovini, ali i da niko ni za šta ne odgovara, što će SPP uspostaviti.

Jovičić je istakao da će se SPP, ukoliko bude faktor koji odlučuje, zalagati i za ukidanje finansiranja političkih partija iz budžeta, za što se, kako kaže, troši ogroman novac.

"Samo za Narodnu skupštinu - za 83 poslanika izdvaja se godišnje 4.980.000 KM, što iznosi 30.100 minimalnih penzija", kaže Jovičić i dodaje da je ova politička partija spremna da smanji nivo partokratije, jer smatra da je veliki uticaj političkih partija u društvu.

Tripo Ćuk, predsjednik Gradskog odbora SPP-a Trebinje, istakao je da je SPP nova politička snaga, sa jakim princima sa kojima će istrajati, uz više rada, pravde i reda.

"U SPP-u se iskupljaju ljudi koji će da rade za bolje sutra, koji nisu pod ucjenom i koji nisu tu da traže ustupke za svoje lične interese", kazao je Ćuk, dodajući da SPP želi da okupi vrijedne, radne i sposobne ljude.

tripo cuk predsjednik gradskog odbora spp trebinje

Generalni sekretar SPP-a Dragan Popović je kazao da poražavajuće stanje u Srpskoj leži u paralelnom poretku koji je smišljeno i namjerno uspostavljen, kako bi manjina, uzurpirajući prava i pljačkaju većinu živjela dobro.

tripo cuk predsjednik gradskog odbora spp trebinje

"Taj sistem uspostavile su partije koje se, kao na vrtešci, smjenjuju na vlasti već dvije decenije. One ne samo da nisu u stanju, već nisu ni voljne da išta promjene“, rekao je Popović, dodajući da promjene mogu donijeti samo nove političke snage čiji  pojedinci nisu opterećeni ličnom pohlepom i kojoj je primarno znanje, a ne poslušništvo.

Kandidat Stranke pravedne politike za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Aleksandra Asanović kaže da je mladima potrebna reforma obrazovanja i promjena politike zapošljavanja.

aleksandra asanovic spp trebinje

"Potrebno je da se mladi zapošljavaju na osnovu njihovih kvaliteta i obrazovanja, a ne po partijskoj pripadnosti", smatra Asanovićeva.

Navodeći da Hercegovina ima velika prirodna bogatstva i resurse koji su neiskorišćeni, Asanovićeva je istakla da je neophodno raditi na tome da bi ova regija imala više koristi.

Na tribini je govorio i profesor Stanko Jovanović, član Gradskog odbora Trebinje.spp centralna tribina trebinje