Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je, na tribini u Mjesnoj zajednici Hrupjela, da je Gradska administracija Trebinja na čijem je čelu u protekle dvije godine učinila značajne pomake u svim segmentima društva.

tribina slavka vucurevica u hrupjelama

On je kazao da su do sada realizovani značajni infrastrukturni projekti, navodeći rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, asfaltiranje ulica, te stavljanje u funkciju autobuske stanice.

Naglasio je da Gradska uprava postepeno rješava zapošljavanje djece poginulih boraca, te da u Trebinje, do kraja godine, pored "Besta" koji sutra počinje sa radom, svoje markete, a samim tim i radna mjesta, otvaraju "Bingo" i "Konzum".

I na večerašnjoj tribini gradonačelnik je posebno istakao loš odnos republičke vlasti prema Trebinju, tvrdeći da elektro sektor zapostavlja istočnu Hercegovinu.

U toku tribine pitanja su postavljali građani, i to najviše iz socijalne oblasti. Takođe, bilo je i onih koji su tražili rješavanje određenih infrastrukturnih problema, te se interesovali za politiku povećanja nataliteta u gradu na Trebišnjici.

Vučurević je kazao da će Gradska uprava sufinansiranjem pomoći sve one koji ne mogu obezbijediti školsku ekskurziju svojoj djeci, te obećao da će se već na narednom skupštinskom zasjedanju riješiti pitanje osnovice za porez na nepokretnosti, naglašavajući da će građani Trebinja plaćati porez u iznosu od 0.10 KM, a ne kako je skupštinska većina donijela, 0.25 KM.

tribina slavka vucurevica u hrupjelama

Gradonačelnik Trebinja je zaključio da mu je veoma drago kada razgovara sa građanima, jer na taj način direktno saznaje probleme u određenoj Mjesnoj zajednici.

Večerašnju tribinu organizovao je, po treći put, Narodni demokratski institut /NDI/.