Gradonačelnik Slavko Vučurević je večeras, na prijemu povodom krsne slave Sabornog hrama i grada Trebinja, Svetog Preobraženja Gospodnjeg, rekao da  ono što je urađeno u protekle dvije godine u Trebinju ne odgovara aktuelnoj republičkoj vlasti, te im poručio da neće dozvoliti ni jednog mikrona otuđenja sredstva grada i građana Trebinja.

koktel slavko vucurevic krsna slava trebinje

"Trebinje neće gledati na vlast u Banjaluci, već na sebe, svoje i interese svojih građana, budućnost i ići putem kojim smo zacrtali. Mogu nas sprečavati, ali nas ne mogu spriječiti. Otimaju nam svakog dana, ali nam ne mogu oteti onoliko koliko mi možemo da napravimo", kazao je Vučurević.

Vučurević je naglasio da Trebinje i Gacko prozvode 51 odsto električne energije, a da sa svega pet odsto učestvuju u gubicima, ističući da određeni lobiji u "Elektrokrajini" učestvuju sa 65 odsto krađa električne energije, što iznosi 20 miliona KM Hidroelektrana na Trebinjici ili jednoipogodišnja proizvodnja Hidroelektrane na Vrbasu.

"Želim da poručim da se Trebinje potkrada permanentno, jer će sutra neki doći i predstavljati se kao veliki branioci i hranioci ovog grada i Hercegovine", rekao je gradonačelnik Trebinja.

Pozdravljajući mnogobrojne zvanice, Vučurević je istakao da je neko namjerio da istočnu Hercegovinu, srpsku i pravoslavnu, anputira na način da je dogovorio putne komunikacije koje izoluju ovu regiju, te da to ne mogu učiniti jer nam je, kako je rekao, Bog dao položaj koji nas oslanja na Crnu Goru i Srbiju.

"Ako nam zabrani Banjaluku, imamo mi našu Srbiju i Crnu Goru", zaključio je Vučurević u prigodnom obraćanju.

Koktelu, na kome se obratio gradonačelnik, prisustvovali su gradonačelnici i načelnici gradova i opština pobratima iz Crne Gore i Srbije, kao i ugledne slavske zvanice.

koktel slavko vucurevic krsna slava trebinje