Nakon dosta interesantnih mečeva, obilja lijepih poteza i novih talenata završen je prvi dio Olimpijade u malom fudbalu "Trebinje 2014”, i ono što je evidentno je da interesovanje za ovo kvartovsko takmičenje i dalje postoji.

olimpijada peto kolo grupe A (1)

U prvoj grupi plasman među osam najboljih izborile su ekipe Tine, Mokrih dolova, Gorice i Tina Stanice, dok su u grupi B kvalitetom odskočile ekipe Donjih Polica, Hrupjela, Donjih Hrupjela i Centra.

Konstatacije da je A grupa kvalitetnija nemaju utemeljenost tamo gdje je najvažnije - na terenu. Obje ekipe iz Hrupjela, Centar, ali prije svega Donje Police, biće i te kako “tvrd” rival protivnicima iz A grupe.

Četvrtfinalne utakmice u ponedjeljak, sasvim sigurno, donijeće dosta uzbuđenja. U prvom meču sastaće se Tina i Centar gdje je Tina blagi favorit. Ovaj meč počinje u 19.00 časova. Već naredni duel, koji počinje u 19 časova i 50 minuta, donijeće dosta neizvjesnosti. Sa jedne strane mlada ekipa Donjih Polica, a sa druge Tina Stanica sa par veoma iskusnih pojedinaca odigraće, po svemu sudeći, uzbudljiv meč.

Od 20 časova i 40 minuta Mokri dolovi i Donja Hrupjela igraće još jedan meč u kome se pobjednik neće znati do posljednjeg sudijinog zvižduka.

Posljednji meč je, možda, i najinteresantniji. Hrupjela i Gorica, stari rivali, odigraće beskompromisan, pravi muški meč u kome bilo koji konačni ishod neće biti iznenađenje.

U predigri ovih duela pioniri će odigrati svoje četvrtfinalne mečeve. Od 16 časova i 15 minuta igraju Hrupjela - Gorica "Vinarija Vučković", od 16.55 sati Vinogradi – Gorica, u 17.35 časova sastaće se Police i Mokri dolovi, a u 18 sati i 15 minuta Mokri Dolovi i Centar.

“Fer plej i kvalitetan mali fudbal obilježili su takmičenje po grupama. Uvjeren sam da će u istom ritmu proteći i drugi dio Olimpijade u malom fudbalu. Odgovornim nastupom u duelima, fer, korektnom i kvalitetnom igre svaki od učesnika Olimpijade daje svoj lijep pečat, te održava ugled ove sportske manifestacije”, kaže Velibor Bodiroga, predstavnik gradske administracije, koji je ujedno koordinator takmičenja na Olimpijadi.