Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /GO SNSD/ Trebinje večeras je organizovao humanitarno veče za Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ iz našeg grada, na kojem je prikupljeno više od 12.000 KM.

humanitarno vece snsd trebinje

Odziv članstva i simpatizera stranke, ali i građana, bio je više nego zadovoljavajući, a okupilo se više stotina donatora. 

Član SNSD-a Valerija Lakić izrazila je zadovoljstvo velikim odzivom, ističući da je SNSD na ovaj način želio da mladi shvate značaj porodice i potomstva. 

"Svjedoci smo da u posljednje vrijeme veliki broj parova, koji se liječe od steriliteta, nisu u mogućnosti da finasiraju potrebne procedure zbog čega smo i organizovali ovo veče i pozvali građane da nam se pridruže, a da bi pomogli i omogućili bar jednu vantjelesnu oplodnju ili liječenje parova koji se bore protiv steriliteta", istakla je Lakićeva,  koja je i rukovodilac regionalne službe Fonda zdravstvenog osiguranja. 

Snežana Misita, predsjednik Udruženja "Bebe", istakla je da im ova akcija mnogo znači, jer dosta porodica, zbog starosne granice i broja urađenih vantjelesnih oplodnji, više nema pravo da se liječi na teret Fonda zdravstvenog osiguranja.

"Za naše udruženje svaka ovakva akcija je veoma značajna s obzirom da jedna najjeftinija vantjelesna oplodnja košta 5.500 KM, a za one parove koji imaju složeniji problem i do 12.000 KM", rekla je Misita.

Udruženje broji 150 porodica sa 46 beba na nivou istočne Hercegovine.

humanitarno vece snsd trebinje