Predstavi "Čekajući Godoa" Semjuela Beketa, u režiji Jasenka Muzaferije, a u izvođenju Teatra "Total" iz Visokog, dodijeljena je "Zlatna maska" za najbolju predstavu u cjelini 57. Festivala festivala.

predstava cekajuci godoa najbolja predstava 57 festivala festivala

Ovu odluku donio je večeras stručni žiri 57. Festivala festivala, smotre najboljih ostvarenja amaterske dramske produkcije Srbije, Crne Gore i BiH.

Zlatna maska i diploma žirija publike Festivala za najbolju predstavu pripala je ostvarenju "Pokondirena tikva", Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke.

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u cjelini, Teatar "Total" iz Visokog nagrađane je i za najbolju mušku ulogu, koja je pripala Faiku Salihbegoviću, kao i za najbolju scenografiju koja je pripala Jasenku Muzaferiji.

Zlatna maska za najbolju mušku ulogu pripala je Vinku Stuparu iz Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke, kao i Zlatne maske za najbolje kostimografsko rješenje, scensku muziku i režiju, a dodijeljena je Radoju Čupiću.

Milici Glogovac iz Gradskog pozorišta Trebinje pripala je Zlatna maska za žensku epizodnu ulogu u predstavi "Boing boing". Ovo je njeno prvo učešće na smotri dramskih amatera, i utisci su, kako kaže, više nego pozitivni.

"Sva pozorišta koja su učestvovala na ovom velikom i divnom Festivalu festivala u Trebinju mogu se osjećati pobjednicima, jer je ovo Festival koji predstavlja vrh festivala amaterskih smotri u regionu. Biti pobjednik to je lijepo, samo je to i obaveza. Moramo da radimo i opravdamo nagrade koje smo dobili", istakao je Jasenko Muzaferija, dobitnik Zlatne maske za scenografiju, i režiser najbolje predstave u cjelini.

Prethodno su na sceni Doma kulture, posljednje festivalske večeri, u okviru van takmičarskog programa, članovi Nacionalne ustanove - Centar za kulturu "Beli Mugri" iz Kočana, iz Makedonije, izveli predstavu "Domot na Bernarda Alba". Komad je rađen po tekstu Federika Garsije Lorka, a u režiji Kristine Atanasove-Arsove.

Nacionalna ustanova Centar za kulturu Beli Mugri iz Kocana, iz Makedonije, izveli predstavu Domot na Bernarda Alba

U čast nagrađenih na daskama koje život znače Trebinju priređen je koncert "Serbian Jazz BRE!".

Ovogodišnji, 57. Festival festivala, okupio je najbolja amaterska ostvarenja iz Srbije, Crne Gore, BiH i Republike Srpske, a po prvi put nakon obnove Festivala nastupilo je i pozorište iz Makedonije.