Na prvu prozivku fudbalera Leotara pred početak priprema za nastup u Prvoj ligi RS, odazvalo se petnaestak igrača – iskusnijih fudbalera iz Trebinja i članova mlađih uzrasnih selekcija kluba, a nekadašnji Leotar igrač Damjan Ratković danas je i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba.

FK Leotar prozivka

„U toku ove sedmice moramo da dovedemo četiri ili pet kvalitetnijih igrača. Prva liga RS je za nas potpuna nepoznanica. Kasnimo sa pripremama, imamo još 26 dana da se spremimo, i tek kad dovedemo pojačanja, moći ćemo i o ambicijama da pričamo“, istakao je Ratković dodajući da je, i pored otežanih uslova funkcionisanja – važan dobar rezultat Leotara, ali i da će on biti „u skladu sa mogućnostima kluba“.

On je naveo da je za svog pomoćnika izabrao Rajka Mičetu, nekadašnjeg igrača Leotara i nekoliko crnogorskih prvoligaša, trener golmana biće Veselin Klimović, te da će u stručnom štabu još biti i Rade Bošković, takođe nekadašnji igrač trebinjskog kluba.

Jedini do sada imenovani član Upravnog odbora FK Leotara Simeon Dučić novinarima je rekao da je sa prozivkom okončana prva faza borbe ze spas Leotara, ali i da su izazovi koji slijede mnogo teži od svih dosadašnjih.

„U priču klub ulazi sa velikim dugovima, sa podmlađenim igračkim kadrom, ali ohrabruje podrška sa svih strana. Odjek je u gradu veoma pozitivan i nigdje nismo naišli na zatvorena vrata. Obećana nam je i pomoć oko obnove infrastrukture stadiona, ali i da će privatne firme mnogo više nego do sada pružati finansijsku podršku klubu. Očekujemo i da će se publika vratiti na stadion, jer bez publike sve ovo nema smisla“, ističe Dučič dodajući da već sutra očekuje imenovanje još dva člana Upravnog odbor, koje će delegirati Hidroelektrane na Trebišnjici i Eparhija, a u roku od dva dana i popunjavanje ostalih mjesta u ovom devetočlanom organu uprave.