Srpska demokratska stranka /SDS/ nastojaće da omogući da penzije u Republici Srpskoj budu 60 odsto prosječne plate i da penzioneri budu prioritetna kategorija stanovništva, istakla je večaras poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević.

tribina sds i pup trebinje

Na tribini u Trebinju o temi "Penziona politika za dostojanstvo i pristojan život penzionera", Pandurevićeva je ocijenila da je stanje penzionera u Srpskoj teško, te da je nedopustivo da nema socijalne karte penzionera, kao ni drugih olakšica, navodeći da će SDS, ukoliko dođe na vlast nakon oktobarskih izbora, obezbijediti da oni ne plaćaju participaciju, da ne čakaju u redovim u zdravstvenim ustanovama.

Šef Poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica je, osvrćući se na koalicionu listu "SDS - Partija ujedinjenih penzionera - Srpska radikalna stranka Republike Srpske" u Izbornoj jedinici devet, naglasio da je riječ o ljudima koji će kvalitetno zastupati interese naroda u parlamentu Srpske i da će osvojiti najviše glasova.

Govedarica je naveo da se na izbornoj listi, osim već dokazanih imena, nalaze i nova koja zaslužuju pažnju, ističući Branka Butuliju iz Trebinja za koga je rekao da će biti jedan od glavnih stubova SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Predsjednik PUP-a Ilija Stevančević ukazao je na veoma loše stanje penzionera u Srpskoj, ističući da su u SDS-u našli "pravog koalicionog partnera" sa kojima će u prvoj godini mandata, između ostalog, tražiti izmjenu Zakona o radu, Zakona o PIO, Zakona o zdravstvenom osiguranju.

"SDS nije nikada davala prazna obećanja. Vjerujemo da će se zalagati za naša prava i vratiti dostojanstvo ovoj kategoriji stanovništva", rekao je Stevančević.
Na tribini, koju su organizovali SDS i PUP, predstavili su se i kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Branko Butulija i kandidat PUP-a iz Trebinja Đoko Tarana.