U pozorišnoj sali trebinjskog Doma kulture večeras je priređena predstava "Pevaj brate na vrhu Evrope", koja je nastavak urnebesne muzičke komedije "Pevaj brate". 

pevaj brate 2 u trebinju

Radnja predstave je smještena u Albaniju, gdje čuveni trojac Marijan Dević (Andrija Milošević), Uroš Džemić U-Džeil (Milan Vasić) i Goran Ćirković Fajta (Milan Kalinić) učestvuju na izboru za “Pjesmu Evrovizije”.

Za predstavu, koja je Trebinjce nasmijala do suza, može se reći i da je politička komedija, jer ih je na "Evroviziju", većinom glasova, poslala Skupština Srbije. Predstava, zapravo, na jedan komičan način, govori o tome kako mali čovjek treba da se ponaša da bi ušao u Evropsku uniju.

"Drago nam je što smo u Trebinju, i sa ovom predstavom smo prvi put u ovom gradu. Nadam se da je publici koja je došla bilo zanimljivo i da su se dobro proveli", rekao je za TrebinjeLive Andrija Milošević.

Za nešto više od osam mjeseci predstava "Pevaj brate 2" je odigrana oko 80 puta, dok je predstava "Pevaj brate" za par godina odigrana blizu 200 puta, i, kako kažu glumci, po svim prilikama su na putu da ponove uspjeh prvog dijela, iz kojeg je izašla i televizijska serija istoimenog naziva.

"Mnogi su pokušavali posle nas, isto ekstra poznati i popularni glumci, da naprave nešto poput naše predstave, ali niko do sada nije uspeo. Mi smo sa ovom predstavom, pogotovu sa prvim delom, najgledaniji u poslednjih petnaest godina u Srbiji, što je veliki uspeh. Sastav nas trojice je kao sastav Brazila, Španije i Nemačke u jednoj reprezentaciji", istakao je Milan Vasić.

Predstava “Pevaj brate 2”, scenariste Stevana Koprivice i producenta Milutina Bate Karadžića, poslije premijere 16. oktobra 2013. godine u Domu sindikata u Beogradu, turneju ima širom Srbije i dijaspore.