"Podrum Vukoje" večeras je u Trebinju organizovao sastanak privrednika sa područja ovog grada i opštine Bileća, na kome je dogovoreno da se prikupe najneophodnije namirnice koje će biti upućene ka najugroženijim područjima u Republici Srpskoj.

Grad Trebinje

Direktor "Podruma Vukoje" Radovan Vukoje potvrdio je da je pozvano dvadesetak privrednika, koji će do ponedjeljka prikupiti novac ili drugu pomoć koja će se sastojati od hrane, lijekova, odjeće i obuće. 

"Duboko saosjećamo sa svim stanovnicima koje su zadesile ove vremenske nepogode i na ovaj način želimo da damo skromni doprinos da bi im bar malo olakšali novonastalu situaciju", rekao je Vukoje i dodao da će prva prikupljena pomoć biti upućena u ponedjeljak, 19. maja, ali da će se akcija nastaviti. 

Na sastanku je bio i načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić, koji je rekao da stanovnici tog kraja najbolje znaju kako je ostati bez svojih kuća, jer su ih prošle godine zadesile poplave. 

Aleksić se odazvao pozivu privrednika, iako je ova opština, za poplavljena područja, obezbijedila 10.000 KM u hrani, cisterne vode i 20.000 KM.