U Sabornom hramu u Trebinju večeras je održan koncert hora "Heinz Chapel Choir", koji djeluje pri Univerzitetu u Pitsburgu, iz američke savezne države Pansilvanija.

koncert u sabornom hramu u trebinju

Trebinjskoj publici su se predstavili kako crkvenim pjesmama, tako i pjesmama iz Brazila, Afrike i Rusije. Hor broji 48 članova, a pod dirigentskom palicom Džona Goldsmita.

Večerašnjim koncertom završili su balkansku turneju na koju su krenuli prije petnaestak dana. U okviru nje posjetili su Sofiju, Ohrid, Skoplje, Kotor i večeras Trebinje.

"Uvijek uključimo Trebinje u naše turneju Balkanom. To je najljepši grad i svi volimo da dođemo u njega. Posebno nam je lijepa atmosfera unutar hrama", kaže Dragana Gvozdenović, predstavnik Agencije "Acfea", koja je organizovala turneju.

Članovi hora su uglavnom studenti pomenutog Univerziteta, a samo dvoje studira Muzičku akademiju. "Fakultet nas je spojio u ovaj prelijepi hor. Dobrovoljno nastupamo. Trebinje je jedan divan gradić, nešto što ranije nismo vidjeli. Mirno je i lijepo. Uživamo u ovoj posjeti Vašem gradu", istuču članovi hora.

Podsjećamo da je prošle godine u organizaciji iste agencije u Trebinju gostovao hor "Mičigen Tek".

koncert u sabornom hramu u trebinju