Oko 150 najmlađih članova Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Alat" večeras se u Domu kulture u Trebinju, pred više stotina građana, predstavilo koncertom, uz poruku da im je zajednički jezik pjesma i da imaju isti san - igru.

koncert najmladjih sastava alata

Djevojčice i dječaci uzrasta od tri do 14 godina u narodnim nošnjama, praćeni gromoglasnim aplauzom, pokazali su da znaju da igraju i pjevaju, te da stasavaju u velike igrače koji čuvaju tradiciju i od zaborava.

Sedam grupa u jednočasovnom programu odigralo je razne igre, te koreografije Pomoravlja, Srbije, Hercegovine, Makedonije, kao i druge prilagođene njihovom uzrastu, uz pratnju orkestra koga je činilo deset najmađih muzičara, te uz aranžman koji je Silvana Stevanović prilagodila njihovom uzrastu.

Umjetnički direktor KUD-a "Alat" Borko Ćorluka rekao je Srni da je iz godine u godinu sve više djece koja se upisuju u ovo društvo i da se masovnošću na najljepši način prenosi poruka uspješnog rada, što je velika pohvala i motivacija da i ubuduće budu među najboljima ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu.

koncert najmladjih sastava alata

On je dodao da sa djecom strpljivo rade i da su za ono što najmlađi na sceni pokazuju zaslužne Milijana Zirojević, Milica Milenić i Milica Mandić - Grkavac.

Ćorluka je napomenuo da je ovo Vaskršnji koncert i da će zbog masovnosti druga grupa od oko 150 do 200 dječaka i djevojčica sutra nastupiti u Domu kulture, najavljujući da će najstarija grupa 9. maja učestvovati na Saboru folklora "Mali zlatni opanak" u Valjevu sa dvije koreografije.
Sav prihod od ulaznica biću uplaćen na račun mladoj Trebinjki Milica Ijačić za liječenje.

koncert najmladjih sastava alata

koncert najmladjih sastava alata

koncert najmladjih sastava alata

koncert najmladjih sastava alata